Sunday, 12 April 2009

Off to Dubai

Jumaat [10 April 2009] lalu, kami berangkat ke Dubai dengan menaiki pesawat Emirates. Flight kami berlepas jam 1:30 pm dr Newcastle airport. 7 jam jugaklah kami dlm plane tu. Nak dekat kematu dibuatnya.

Pagi sebelum ke airport, sy hanya sediakan beger daging keju koboi sebagai alas perut kami semua. Daging beger tu sy homemade je..nak habiskan stok minced meat kat umah. Tu pun tak hbs jugak..kene bg kawan.

Zariman hantar kami ke sana dgn ketanya. Izzah sy riba jap..[shh..jgn bgtau polis]. Beg ada 2 yg bsr, 1 kecik..leh tahan..kul 9:45 am kami dah ke airport..haa..inilah Newcastle airport..kiranya, ni kali ke 2 sy dtg sini slps kali pertama tiba di UK dulu.



Ibu & bb kat tempat menunggu sementara gate dibuka. Sempat kami belasah anggur yg sy bekalkan dr rumah.






Bb geram sgt kat soft toys dlm dinding kaca ni..

So, ibu pun letakla bb dlm traktor pakcik Bob.




Inilah pesawat kami, Emirates.

Masa ni kami sdg berjalan masuk dlm pesawat..kami yg kedua plg awal masuk krn ada kanak2 bersama..yg plg awal sdh tentulah yg 1st class.

Ibu kongsi seat dgn bb..he3.
Iffah dok sebelah ibu.
Bb ok cuma tiap kali plane nak terbang & nak mendarat, mesti dia melalak..
Dah tu plk kena pakai seat belt..lg la kuat dia lalak lolong..
Jenuh juga ibu nak settle down bb.
Berpeluh2 den. Fuuh..


Kat dlm Dubai International Airport.
Cantik giler.
Rakyat UAE ni x brp friendly..
Masa kat imigresen tu, kite punyela senyum kan..yg dia nih tgk wat muka bodo jer..huu..
Itu blm kena kes yg dia hentak passport lg..grrrr..
Kami tiba jam 11:30 mlm waktu Dubai.



Kat luar airport..tgh cari cab mana nak naik..
Lenguh kaki belaka ni sbb hampir 40 minit kami berdiri dlm bas slps turun dr plane tu.
Gerraam sgt..sy dgn dukung bb lg..masa tu blm pakai bb sling sbb trn2 je pesawat dah kena naik bas tu..xsempat nak pakai..lenguh beb.

Inilah tempat kami sekeluarga lodging.
Al-Waraqaa 1.
Rumah milik kawan se Uni abg dulu, Along.
Beliau bekerja sbg peguam di sini.
{pokcik kayo}

Budak dua org ni kepenatan.
Malam tu, sy je yg terkebil2 tak lena.
Mungkin sbb pindah tempat tido kot..

6 comments:

fa10 said...

salam...
wah seronoknya..nnt letak gmbr byk2 yer..nak tumpang tengok.

hnyhar said...

fa10,
waalaikumussalam..
tak jenjalan ke mana2 pun lagi psl abe keje..mlm br smpai rmh..harapkan weekend je la..

izuan murat said...

Alhamdulillah..dh slmt smp di Dubai..Hmm seingt sy pon sama, masa transit kt Dubai dr kul ke birmingham..mmg Dubai punyer org xbrp frendly la..kte tny pon, dia jwb nk xnk je patu slh kasi info plak..sabau je la...

Apa2 pun get enuf rest, enjoy..keep blogging tau, nti kami rindu pd k.nani n kids..he he he.

hnyhar said...

izu,
diorg kan kayaa..xheran kot tak buat baik pd org ni..

jika ada masa terluang mmg akan blogging punye..kat sini semlm sand storm kuat sgt..lama lak tuu..dlm rmh pun ada habuk pasir..

iu @ wid said...

aiseey..jeles ni.. x sampai lg dubai... aritu bru sampe abu dhabi.. transit b4 blik mesia,, sempat lh jln2 ctu kijap...

nt nk try singgah dubai lah..leh jln2...msti beshhh.. cantekk kan.. mmm tp nth bile nk yingah nu..huhuhu..

panas eh.. kt cni pun pns ni..hihihi

hnyhar said...

iu,
nnti transitla kt cni..leh shopping..
n cuci poket awk yg kotor tu...