Thursday, 16 April 2009

Jalan2 Naik Keta

Hr pertama di Dubai, ayah bawak kami pusing2 di area berdekatan AlWarqaa. Saja nak tgk rumah2 diorg ni, dgr2 besarr amat. Cuma 1 je, sy xdapat nak snap gambar betul2 mahligai2 mereka ni pasal sy takmau keluar dr kereta. Hehe..malas la sy sbb sy tgh pegang bb..pergerakan terbatas sikit..[kalo dilihat org nmpk beriye benor mak budak tuh].

Layan je lah gambar ciput kat bawah ni eh.
Harharhar..

Keta org2 kat sini semuanya gedabak2 belaka. Mungkin untuk tunjuk identiti diri yg berbadan besar [sbb pakai jubah kot..xdela sume orgnye besar2]..dan juga utk menunjukkan kemewahan hidup mereka. Tak mainla keta cikai2 tuh..dan 1 lagi, tak pernah lak sy terjumpa keta buatan mesia. Kat UK ada gak jumpe Satria NEO, Wira [kat UK namanya tukar jd Pesona]..

Meronda2 sambil mengamati ciptaan Allah yg tak sama dengan negara sendiri.
First time lihat padang pasir..ada rumput2 sket..ada rumah..
Sebenarnya pasir2 tu halus sgt..xsesuai utk didirikan bangunan..tp, diorg ni dah mix pasir padang pasir dgn batu2 & pasir2 lain utk menguatkan tapak bangunan atau rumah.


Ini rumah org biasa je tau..kayer..


Yg ini pula bknnye rumah tp sekolah..

Kelihatan dr jauh tempat tinggal kami sementara berada di sini..

5 comments:

nur nina said...

sek0lah tu mmg gah rupe die..lawa la rumah di0rg.. besar2 plak tu..

izuan murat said...

Isk, ini bukan rumah lagi ni kn..mmg mahligai..mansion..ish2 kaya sguh org yg biasa tu yer..hehe..blom lg yg btul2 kaya..aihhh alamatnya mcm istana kot. kwn izu pon ckp dia pegi Dubai tgk umah org2 kaya, siap ckp d.beckham pon ada rumah kt sana..i bet his house iz juz not a house..kn!:D

iu @ wid said...

mewah.. peramah ke masy kt sana..?

fa10 said...

cantik2 yer rumah kat sana...mesti rimas kan bila pasir asyik masuk mata jer. kena pakai spek besar mcm mimi

hnyhar said...

[nur nina]
aah sekolah dia yg ngalahkn sekolh kat msia..mmg lawa rmh2 tu, sgt berkenan..

[izu]
aah ramai jgk pemain bolasepak yg ada rmh kt sini tp kite x g tgk pun lg.mewah giler org kt sini..minyak keta murah tu...

[iu]
diorg ada yg peramah..tak kurang juga yg langsung xpndg n senyum kt kite wpun sedara seislam..

[fa10]
masa biasa xdela pasir tu, tp time angin dtg..mmg terasa msk kat mata.spek hitam ada tp xdela ranggi cam datin mimi unyer..yg tu artis je pakai..kite ni org kebanyakan jer..kui3