Friday, 3 April 2009

Cuti Sekolah

Hari ni hari terakhir persekolahan & hari terakhir Ameen & Iffah ke sekolah sebelum bermusafir ke D & M. Cuti sekolah kali ni lama juga, 2 minggu sempena Easter.

Nampaknya Ameen kena re-apply semula untuk masuk ke Reception nanti sbb tempoh absence tu lamaa [kata secretary sekolah tu..]. Wokeh..nnti kami kena call County Hall 3 minggu sebelum kami tiba di sini utk pastikan Ameen [Iffah as well] dpt masuk sekolah sebelum tamat semester thn ini. Learning materials pun ibu dah dapat semalam..untuk diajar nanti. Sy akan usaha sungguh2 supaya Ameen tak ketinggalan. At least dia boleh mengeja & membaca perkataan2. Itu azam sy & sy akan pastikan ianya berjaya! Aja..aja fighting!!!

Hmm..esok bolehlah korang nak bangun lambat sikit..sbb, dah cuti sekolah..yabedabedu!! seronoknya sy sbb takyah kalut2 lagi..sediakan lunchbag laa..breakfast laa..siapkan 3 org budak laa..terasa aman je sekejap. Tapi, tu laa..hingar bingar lah rumah start esok..sbb diorang semua ada kat umah..huuu.

3 comments:

iu @ wid said...

sedey plak nt kak nani xde..laame ke xdenye kak?? sob3..

fa10 said...

ameen umur berapa? awla 4 thn..lahir dec 2004. bulan 8 ni dia dah mula primary 1.nursery start umur 3 thn..2 thn kat nursery. klu reception 2 thn maknanya primary school mula umur 6 thn la ye? kat reception tu ajar ape? skolah yg sama ngan nursery ke sama ngan junior school?

hnyhar said...

[iu]
alaa..jgn sedey..2 mggu masa xde kat UK ni, I masih boley blogging & blog hopping.pastu, bila da blk tanahair,mungkin amik masa nak update cerita sbb kat kg abah landline kene curik..so dah lama tenet xfunction.kene g opis dia la kalo nak bertenet.

[fa10]
relax fa10..byknye soalan diaaa..
ameen pun lahir dlm thn yg sama,mei 2004.

owh,cepatnye kat sana umur 5 thn dah masuk primary 1.kat sini umur 6 thn br masuk.nursery tu satu bangunan ngan reception & primary [year 1 & 2]..namely Bowburn Infant & Nursery School.Bowburn Junior School kat tempat lain tp xdela jauh sgt..jln kaki dlm 10-15 minit.