Sunday, 5 April 2009

F1 Grand Prix Malaysia

Source: Utusan Online

SEPANG 5 April - Pelumba Brawn GP, Jenson Button memenangi perlumbaan Formula Satu (F1) Grand Prix Malaysia yang terpaksa dihentikan pada pusingan ke-32 akibat hujan lebat di Litar Antarabangsa Sepang hari ini.

Ini merupakan kemenangan kedua Button selepas perlumbaan pembuka tirai di Albert Park, Melbourne minggu lalu.

Pelumba BMW Sauber, Nick Heidfeld di tempat kedua dan pelumba Toyota, Timo Glock diumum pemenang tempat ketiga.

Perlumbaan yang bermula pada pukul 5 petang dan sepatutnya berlangsung 56 pusingan, tidak dapat disambung setelah hampir 50 minit terhenti menyebabkan steward mengumumkan perlumbaan ditamatkan.

Pelumba dan pasukan hanya mendapat separuh dari mata sebenar yang diperuntukkan kerana perlumbaan ditamatkan awal tidak sampai tiga perempat daripada 56 pusingan keseluruhan.

Kedudukan selepas perlumbaan ditamatkan

1. Jenson Button (GBR/Brawn-Mercedes)

2. Nick Heidfeld (GER/BMW Sauber)

3. Timo Glock (GER/Toyota)

4. Jarno Trulli (ITA/Toyota)

5. Rubens Barrichello (BRA/Brawn-Mercedes)

6. Mark Webber (AUS/Red Bull-Renault)

7. Lewis Hamilton (GBR/McLaren-Mercedes)

8. Nico Rosberg (GER/Williams-Toyota)

9. Felipe Massa (BRA/Ferrari)

10. Sebastien Bourdais (FRA/Toro Rosso-Ferrari)





Tiba2 teringat sy pada rumah kami di Desa Kolej, PUTRA Nilai tu. Apalah yg berlaku pd rumah tu sekarang ni. Sepang Circuit tu dekat banget ngan rumah kami. Kami selalu juga meronda2 kawasan situ time ujung mggu..sambil2 cuci mata di LCCT factory outlet..hek3

16 comments:

nur nina said...

w0w!! ustazah minat f1?

izuan murat said...

Mmg hujan sgt lbt..masa F1 blangsung tu kami dlm keta otw blk muar dr sg buloh..sibbaik xjem. :)

hnyhar said...

[nur nina]
xdela sgt..suke2 je tgk.ini mesti nina suke ni kan?

[izu]
owh..ye ke..siannye dahla ada bb kecik.

hahah..mat2 saleh tu,kat tmpt dia xde nye ujan lebat2 cam msia..guruh kilat petir pun xde..

Aizat said...

btol3..td tgk berite..memang lebat pown ujan..tinggal HUJAN jew xde nk wat concert..ohohoho!

Fauzi, Adlina and Nashwa said...

Kak nani.

kami berdua peminat F1..hehehe. Nashwa skrg dah pandai tiru bunyi kereta tu...Dulu minat maclaren..tahun ni tukar brawn gp ler

hnyhar said...

[aizat]
hai..br dtg baytulkifli eh?tenkiu..td dah jenguk from first to last cuma jd silent reader je..

kat sini ada tayang semula perlumbaan tu di channel BBC 3 [UK tv channel-freeview] jam 6 ptg td.mmg dahsyat cuaca kat sepang thn ni.langit nmpk mcm nak runtuh jer.

[ina&family]
owh..kalian sekeluarga rupenye die hard jgkla ye kat sukan ni..[eh2,sukan ke?]

mesti kiut nashwa buat bunyi keta lumbe tu.kih3..geram tgk dia..semakin bijak [cam ummi n abati laa..anak Dr & soon-to-be-Dr tuu..

nur nina said...

hehe.. skrg ni xla sgt..
dulu2 ade m. schumacher ngan adik die tu.. ayah ske tgk.. alg2 tengok skali.. =) tpi kn duk asrama 5 taun, jrg l0r ade chance nk tgk..

iu @ wid said...

F1...?? bunyi macam besh.. tapi layan bola lagi besh..hikhikhik ;p

hnyhar said...

[nina]
aah masa tu lg best tgk F1..kan?

[iu]
blm cube blm tahuu..football pon best.kite peminat zinadene zidane..sejak dia retired ni, dah xbrp suke tgk bolasepak..

iu @ wid said...

zidane..??? apsal same ni..

tapi leni kite suke ngan ronaldo.. (hohoho.. gataii;p) ribery ok gak.. lai.. em pemain jemen besh gak..hohoho

hnyhar said...

iu,
wah2..asyik same je citerase kite nih?tanya sket ar..awak lahir bln apa eh?kite virgo.kotla serasi sbb sama bulan..

mmg kite ni minat sgt kat zidane tuh..dah lama xtgk muka dia.dgr kbr dia jd trainer skrg ni.walaupon kapla botak, tp ttp encem.hr tu masa pegi madrid, kite masuk stadium real madrid,dptla bergmbar ngan giant photo my hero nih.sonot giler [ustzh rock].

eii..nape eh suke ronaldo?christian ronaldo ke atau ronaldo pemain brazil tu,yg gomok tu..he3.

iu @ wid said...

sy scorpio.. len la plak eh..;p

knp ronaldo yg gumukss tu.. takmolah.. i suke ronaldo yg machoo tu.. tp kan abe sy lagi machooo... kalah wooo ronaldo mana2 pun... hahahah ;p

hnyhar said...

iu,
kala jengking ke..owh xsama..

kih3..nsb baik ronaldo tu..ronaldinho xminat ke.

eh2..yg tu mmgla..wpun zidane hnsm, tp msh xleh beat abe yg tersyg tu..[ada yg ckp muka abe sy ni mcm iqram dinzly, bila diamati btl2,hoh xdela samanye..tp kalo masa dia mude2 n slim2 dulu iye kot..ada psamaan..]..

iu @ wid said...

kihkihkih... ;p

sape itu iqram dinzly..?? x kenai.. hehe.. apepun mestilah abe2 kite yg ensem.. dorg tu npk je ensem.. tapi hati tak tau la ensem ke idak.. hahaha

iu @ wid said...

owh.. bru google iqram dinzly tu.. kenai2.. pernah npk muke.. tp nama tak tau dlu.. mmm.. iqram dinzly x ensem.. abe akak tu lg ensem lah.. hehhe..

sy plak dulu2 ramai org ckp abe sy cam anuar zain... hohohoho.. gelak2.. ;p

ade gak la iras2 sket kot.. tp sket jela.. anwar zain tu tak ensem.. lg ensem ziana zain..kihkihkih...

hnyhar said...

iu,
itu kata mereka yg tgk muka abe kite..kite yg tgk hari2 ni xdenye sama.tp kan, masa dulu2 kalo kite tgk muka actor rusdi ramli tu, mesti kite teringat muka abe..kih3 padahal xsama pun.but, bkn kite je yg rasa cmtu,anak2 sedara abe pun ckp bnde yg sama..

whooaaa..anuar zain kain pelikat lalalala ker..ensem tu [tp abe xsuka kite minat AZ nih..shh]. awat plk si ziana yg awk ckp ensem..hek3 [mabuk kek madu kemenyan apa iu nih]serram kite baca tajuk n3 awk tuh.