Monday, 13 April 2009

Al-Sibahah fi al-Masa'

Hari pertama kami di Dubai, ayah bawak pegi kolam renang kat ground floor.
Teringat pula sy kat swimming pool rumah lama kami dulu di Villaria, BA.
Kolam ni hanya untuk org dewasa je, kanak2 nye takde, jadi kalo budak kecik nak berenang org dewasa jgk yg kena pegang.


Itu dia tuan rumah yg kami stay sekarang ni..hehehe iklan..
Tuan rumah dah terer berenang dgn skill yg betul.
Felicitation!

Izzah pun terliur sgt nak masuk kolam agaknya.
Lihat tu, nmpk muka dia tgh geram smpai gigit bb sling

Kulit Izzah merah2, mungkin sbb pertukaran cuaca dr sejuk ke panas.
Sian diaa. Ntah2 dia rasa gatal sbb dia asyik gonyoh2 muka dia jer.






Aktiviti renang bermula setelah masing2 warming up.
Iffah x berani sgt..takut2 nk trn kolam.

Ayah with his free style.



Ameen plk swimming..
Tp, ayah kena pegang..





Ameen ni walaupun dah kesejukan & menggeletar..masih lg nak masuk dlm air.

Giliran Iffah plk masuk kolam.
Dia ni penakut amat, sikit2 takut..sikit2 takut..
Kata ayah, ni ikut perangai ibu..
Eh2..kita plk.





Muka keletihan..tp masih xbukak dia punya spek tuh..kih3.


Izzah dah penat tunggu sampai tertidur dah dia..
Ternganga mulutnya haa.
Sejak dok sini, bb dah pakai baju nipis2 dan pendek sbb panaass.
Pastu, kat sini berpasir..dan berhabuk, maklumlah padang pasir kan..
Rasa nak terbatuk2 pun adaa..
Sekarang ni pun bdn bb suam2 je..mungkin nak selesema.

Oleh krn hr tu hr pertama di sana..kami amatlah letih..
Terutama yg berenang2 td tu.
Malam tu mereka pengsan sampai pagi.

5 comments:

Fauzi, Adlina and Nashwa said...

seronoknya mereka.. panas-panas boleh ajak ayah terjun kolam..

izuan murat said...

hehe ayat xthn.."pengsan smp pagi" hehehe..lepas gian yeak husben knani tu..kt uk mana dpt swimming ye tak, aje bekuler jwbnyer...kekeke..

Ala tomey2nye bby izzah..shiannye muka dia..xthn pns..zahin dulu masa blk msia sama cam tu la jgk..merah aje muka dia patu nk tdo dlm ekonnn jekk.:)

fa10 said...

errm...bestnyer blh pakai nipis2 jer

iu @ wid said...

seronoknye... cantik nye rumah kat dubai tu ye.. ;)

ibu derang tak join mandi gak ke.. ke lum reti berenang..he he he..

merah muka izzah tu ye.. panas tu.. cian dier.. tp still maintain cam maknye..hehehehe

hnyhar said...

[ina]
sbb tu ameen xmau naik atas..nak trn ke kolam je.tp itulah masuk berenang sekejap bdn dah gelap..

[izu]
aah..kat uk ada swimming pool tertutup tp byrn masuk mhl sgt.

sian sgt kt dia..kepanasan..nangis pun keraplaaa..

[fa10]
aah best leh pakai baju kurung..

[iu]
mmg cntik tp dikelilingi construction so bykla habuk..

kikikiii..gue takat berenang duck style jer..tu malu nih, abe swimming instructor tp bini xterer pon..

ibu tpaksa memaintainkan diri..supaya bb ttp 'kool'.kih3..