Thursday, 2 April 2009

Berbaju Kasual

Hari ni Ameen & Iffah pegi sekolah tak payah pakai uniform sbb hari ni;

WORLD AUTISM AWARENESS DAY
~ 2 April ~

sebagai derma untuk tabung autism, semua kanak2 kat Bowburn Infant & Nursery School tak perlu pakai uniform rasmi sekolah.

Pada mulanya si Iffah merengek2 nak pakai uniform sekolah, pastu bila ibu tunjuk baju Barbie pink dia tu..terus tersengih nak pakai. Huh, boleh tahan jugak anak sy nih..nak melaram jugak rupenye eh.

Ameen ok saja cuma banyak sangat soalannya..tanya kenapa..kenapa..hoh, penat ibu bgtau jawapannya..pon ditanya lagik.


Tiba2 sy teringat masa Ameen sorang pegi sekolah tak pakai pyjamas.
Time tu kes nya sama mcm hr ni lah, takyah pakai uniform..
Kesian anak ibu..mesti dia rasa inferior 1 hari tu kan..
Ini semua salah ibu sbb 'peram' newsletter sekolah dlm wardrobe sampai lupa segalanya.


5 comments:

iu @ wid said...

owhh.. ade jugak ye event2 gini... cam besh ajeee...

sian si ameen ye..
takpe.. biasele tu pengalaman...hehe

hnyhar said...

iu,
kat sini mmg selalu adalaaa..hr tu "Mad Hair Day"..children pi sekolah kena wat rambut macam2.anak2 Malaysian je yg rambut biasa2 je.anak2 diorg tu, huuuu..mcm2,trojan,pintal2,bulat2..

aah..1 hr akak rasa guilty.hubby blk2 je hntr dia trs bising tanya ibu apesal x remind hr tu kena pakai pyjamas.masa tu akak dlm pantang si Izzah ni.manalaa ingat sgt.ingatan pun blm pulih..kih3.lps tu mmg akak janji dlm diri,taknak ulangi lg..walaupun I ni ibu yg garang,suka membebel,tp,jauuuuuh di ceruk hati nuun, I syg sgt2 kat anak2.[emo la pulak]

izuan murat said...

hehehe..kesian ameen..ibu dh tlupe dah..;)

nway bestnye klu tiap2 hr pegi sekolah pki bju biasa kn..mcm sek kt US plak kn..(sll tgk 'Malcolm in the middle' ;p)

hnyhar said...

aah,sgt kesian waktu tu.balik je dia dr sekolah, terus akak peluk dia..minta maaf sbb xpakaikan pyjamas hr tu.dia ckp,"knp ibu lupa..ameen srg je xpakai pyjamas..semua org pakai".aduss..guilty betul masa tu.

kat UK semua bdk sklh pakai uniform.msia pun ikut style UK sbb kena jajah ngan diorg dulu kan.kat US je x.
[start tgk malcolm sbb hubby suka citer tu..akak suka tgk gelagat si Dewey]

iu @ wid said...

kat cni pun budak2 kalu p sekolah tak pakai uniformmm... :)