Saturday, 25 April 2009

Burj Dubai..DIFC..Creek

Hr tu kami pusing2 dlm bandar Dubai. Ayah bawa kami tgk bangunan2 pencakar langit yg baru hampir 20 thn usianya. Bayangkan sebelum ini hanya ada padang pasir saja.


The Dubai Mall - shopping mall terbesar di dunia, hanya bersebelahan dgn Burj Dubai yg masih under construction.

Burj Dubai

Dubai International Financial Centre [DIFC]
-tempat keje ayah-

Mlmnye kami keluar lg ke Creek pula..nak tahu apa itu Dubai Creek, kawan sy ni boleh tlg citerkan.

Muka sy dah keletihan & mengantuk tp disebabkan abg beriya2 benar mahu membawa kami semua ke situ, maka sy turutkan juga. Apapun, not bad..1st time sy lihat org hisap sisha..tp lupa nak snap gambarnye. Dubai ni waktu mlm tak ubah mcm suasana di KL..hiruk pikuk lg..shopping mall pun tutup kul 10/12 am. Bukan mcm di Durham..pkl 6 ptg dah senyap bandarnye..kedai & shopping centre semua dah tutup.

3 comments:

iu @ wid said...

owhh.. mcm kl gak ker.. dasat2.. kat sini pun lepas ke kul 6 da sepi..sunyi sgt..

kt mesia.. kul 10 pon x reti nk balik umah lagi..

ustazah penat2 muke pun still comel lagi..hehe..

Anonymous said...

pkl 12pm or am?

hnyhar said...

[iu]
sori baru tgk pesanan ni.maklumlah masa ni kite dah ada kat msia..hubby yg publish kan comments ni.pastu dia xbgtau pape lak..dah tu berkarat le pesanan ni.

kat dubai ramai sgt org filipina & india.kdg tu terasa kompius lak dok kat negara mana..emiratis tu jadi minority kat negara sendiri..

hoh??comey ko??

[anonymous]
aah laa..betul ckp awak tuu..sy yg silap..typo error..sori eh?sy dah betulkan..it's AM not PM..tenkiu!