Monday, 6 April 2009

Lil Doter

Bilalah bb dapat duduk tanpa support. Tp, sebenarnya dalam hati ni xmau bb lekas besar..kih3, pasal suka tgk bb kecik..
Hmm...tak lama lagi ibu boleh kasik bb makanlaa..
Ibu BF the bb exclusively up to 6 months..tu pasal belum introduce pape pun lagi makanan kat bb.

Kalo kat kampung ni, dah lama org tua kite suruh kasi makan itu ini.
Lebih2 lagi jika si kecil melalak walaupun dah BF.
Katanya, si kecil lapar dan xcukup susu..padahal okey saja..asalkan berat badannya meningkat dan kekerapan tukar nappy pukul ratanya 6 nappies setiap hari..

Sy harap Izzah senang makan lepas ni. Jangan ikut Ameen sudahla, dia tu susah makan nasi. Makan nestum je, mana cukup..xkenyang padat mcm makan nasi. Sayur pun tak gemar. [mungkin sbb masa pregnant kat dia dulu, sy alahan teruk, byk makanan yg sy takleh makan..xsuka bau dan mcm2]






Kat sini, jika kita dapat bb girl, kena pakai baju yg kaler pink..kalo si kecil tu dipakaikan baju warna biru, sudah tentu bb akan disapa sebagai bb boy..
"owh..look at the gorgeous bb!! how old is he?"

Sy pernah kompiuskan omputih ni bila sy pakaikan Izzah snowsuit biru tp tang topinya sy kenakan topi pink. Hahah..diorg akan pelik sikit tengok..pastu ada yg tanya;
"is it a boy or girl?..how cute.."
"heheh..she's a lil girl!"
"do u mean it's a girl? owh..i'm so sorry, i thought the bb is a boy.." [blushing & grinning]
Kih3..kesian my lil doter..

8 comments:

izuan murat said...

hehehe btul...mase kt sana kami pon pnh xperience mende yg sama..klu pkikn zahin bju biru org igt dia boy! dh la mmg muka boyish..hehehe...

Cute n pretty nya bb izzah!! guwam tgkk!! pasni mkn solid food btambah2 la bam-bam n gebu dia kn!:)

iu @ wid said...

kejap je kan bb ni membesar.. macam tak terasa aje.. hmm.. kecik2 comel sgt.. geram tgok..pp dier..dah besar pun comel gak..

tp kena fikir mcm2 lagi.. sekolah.. kwn2.. camne dier belajar.. huu.. peninnn palerrr... kalau anak sorang takpe..tp da bertambah2.. makin kena cpt la berfikir ni.. rezeki.. anak3.. allah da tentukan.. seronoknye hidup ni kan.. :)

cantik la klip rambut izzah tu.. leh pos ke sini sebijik takk.. heheh.. tp rambut izzah piyah tak panjang lagi cam izzah sana.. izzah sana rambut dia ala2 artis gitu... glamerr u.. da la pipi tu cam omak dia..putih gebusss.. heee.. ;p

hnyhar said...

[izu]
izu prnh dok kat uk ke sblm ni?izu ke hubby yg bljr?

hrp2 dia senanglah makan mcm kakaknye.kakak iffah suka mnm air masak sejak bb lg.dulu, kami risau sbb dia byk mnm air dr susu.smpai skrg suka air masak,mkn nasi,mkn sayo.bkn mcm ameen..very the cerewet one.


[iu]

tu la psl..cpt btl mbesar diorg ni a.k.a mak bapaknye pon makin tueeeer.kih3..

bila dpt anak ni,rezeki pun dtg tanpa kite sedar.Allah dh janjikan semua tu.sbb anak2 ni amanah Allah..esok2 kite kena tanya apa yg kita dah buat & ajar kat anak..aduss..tatutnyer!

hahahah..berkenan kat klip rambut bb jijah ke? [nama manje izzah = bb jijah maicerah, kih3]. nak 1 ke?owh,buleh2..ada sploh lagi.

eh3..pp omaknye gebuss ker?awk lum tgk jarak dekat lg tu..wakakakaa

Tie said...

Salam kenal...

Alaahai..!! Geram tgk baby comel!!

Tu pipi merah kena ketip semut ke ?? Isk isk! Rasa nak ramas2 je pipinya...

izuan murat said...

kjp je dok sana k.nani..8bulan kt`coventry..hubby smbg master. izu knl k.sofinie, k.nani knl dia x..dia dh pdah durham rupanya:)

hnyhar said...

[tie]
salam kenal kembali.tima ksh sudi dtg ke baytulkifli.awk blogger atau tidak sbb awk dtg sbg anonymous..jika blogger juga,blh sy wat kunjungan bls.

pp dia merah sket tu bkn kena ketip semut, tp kena ekzema sikit.kocik2 ni gebuss la pp tu..nnt bla dah rumaja, mulalah naik jururawat..

[izu]
owh..awk kat coventry ke dulu.adik akak thn lps buat master kat Coventry Uni. skrg ni dia ngaja kat UTeM, ayer keroh.hubby izu pun kat sana jgk ke?nama dia mohd haniff.wife dia nurul huda.ada kenal?

akak kenal sgtla ngan k.finie tu.mmg dia dh pindah ke seaham, durham..rmh dia sebelah church, dan sgt dkt dgn carboot plg besar di durham..seaham..

.:.nurhidayah.:. said...

arghhhh.

comelnya anak ustazah,rasa mcm nak cubit2 je dia.

boleh tak?

hnyhar said...

hidayah,
hahahaa..cubitla, nnti kena cubit kat sy pulak..sbb wat anak sy nangis..xde rezeki awak nak dukung anak sy eh..