Friday, 27 March 2009

Sepetang di Bowburn Children Play Park

Masa ayah balik hr tu, kami pegi jalan2 di tapak permainan kanak2, Bowburn. Dekat sangat dr rumah..jalan kaki tak sampai 10 minit dah sampai. Play park ni belum siap sepenuhnya lagi..tapi dah dibuka secara rasmi pd 11 Disember lalu. Fasa 1 masih ongoing sehinggalah siap landscape di sekeliling play park ni.

Ada byk permainan yg disediakan di sini. jadi, seronokla budak2 ni tak payah ke play park di Chester-le-Street atau Coxhoe lg kalo nak main petang2. Court tmpt main futsal pon ada. Biasanya geng ayah2 ni yg main tiap pg Sabtu lepas aktiviti cycling, for own fitness..heheh.

Dgr2 Fasa 2 akan dibuat CCTV, drainage, cycle track, footpaths, lights, trim trail dan macam2 lagi..bermula summer ni. Fasa 3 plk, akan ada sports fields & facilities, car parking dan len2..sama2lah tunggu..tp kan, diorang ni wat keje slow n steady sikit..cermat bebenor..keselamatan mmg terjaga..ikut spesifikasi. Harap2 sempatlah kami "ggori" [means:rasmikan] play park baru nnti.


Bowburn ni macam kawasan kampung..ada omputih yg bela ayam dalam reban..ni diaa, tengok. Tapi, takde bau busuk t*** ayam. Sbb cuaca sejuuk. Kalo kat Msia la ni..alamatnye kene tutup idungler.

Dari jauh kelihatan pemandangan kawasan perumahan Bowburn..

Rumput masih xde..landscape nye masih blm siap atas faktor cuaca yg tak menentu..hmm, ada bdk2 notti wat kotor, tepek selut kat slide..nmpk comot sket.
Ameen dgn classmate nya, Jack. Budak tu xsalin baju sklh dah dtg main..hoh.




Iffah xde kawan, main sorang2 je..





Izzah la kesian..berair je hidungnya sbb masa tu angin kuat..tapi, dia suka sangat datang sini..









Menung jauh nampak 2 beranak nih..apalah yg difikirkan tuu.
I malu sebenarnya nak amik gmbr ni..hahah..

Banyak gambar yg di upload kali ni..saja jer.

4 comments:

iu @ wid said...

seronoknye main2 kat taman sekali ngan ayah nya dan kawan... izzah tu cute sgt!..

ameen nampak peramah ye..

kak.. jgn lupe ye tag kat umah sy..:D sy tunggu ni..heee

hnyhar said...

iu,
budak2 ni la seronok sgt main sampai xnak blk rumah.skrg ni windy..xleh nk bw diorg main kat sana..sian lak kt bb sejuuk.

ameen mmg peramah pun..hahah.

okeh..nnti kite dtg amik..xde pisang goreng ke..teehehehee

HudaHanif said...

wah puan hanyhar dah semakin kurus sekarang..kesian, penat ye jaga anak2..kami tggu kepulangan hanyhar sekeluarga..

hnyhar said...

owh..i nmpk kurus eh..ye agaknye kot..sbb jeans i dah longgar sket..mana xpenatnyaaa..3 worang nak kasik jaga sorang2.

jgn lupa belanja kami makan best2 tau..