Friday, 13 March 2009

Ayah Balik

Semalam juga menyaksikan kepulangan org yg kami sayangi..yg ditunggu2..iaitu,
..ayah..
Abg sampai pkl 9 am di airport Newcastle dan tiba di rumah sejam selepas itu, setelah dijemput oleh Zariman, jiran kami. Seronok bukan kepalang si Iffah sebaik saja melihat ayah. Menjerit2 dia panggil ayah. Terus dipeluknya ayah erat2.

Ameen bukan main gembira lagi bila ayah yg dtg menjemputnya di sekolah hari tu. Tersengih jer. Maklumlah, dah sebulan ibu amik alih tugas tu. Nampaknya, sepanjang minggu depan ayah kena bertugas semula. Kih3.

Baby Izzah pula, agaknya tak berapa ingat kot..ntah apalah yg bermain dlm fikirannya kan, bila nampak ayah je...dia akan pandang ibu semula, pastu pandang ayah, pandang ibu, last2 menangis..melalak2..hahah..sedih barangkali ditinggalkan selama ini. Tup2 ada balik kan. Nak cakap tak reti. [cehh, pandai2 je meramal].

Apa pula reaksi si ibu..?
Hmm..saya macam biasa je, cuma rasa terharu krn kami dipertemukan kembali. Alhamdulillah, selamat sampai. Rinduu tu, mestilah..maklum saja selama kami di sini, kami tak pernah lagi berpisah sebegini lama.

Ayah sihat cuma agak susut sedikit berbanding sebelum ke sana. [eh2..ye ke..]. Manfaatkan masa yg ada ini sebaik mungkin untuk keluarga.

12 comments:

iu @ wid said...

alhamdulillah... da selamat sampai.. seronoknya anak2 ya... sekian lama x berjumpa.. selamat bersama-sama semula dgn yg terchintaaaa... hehe

hnyhar said...

syukur alhamdulillah..walaupun hanya seketika..akan kami maksimumkan masa itu sebaik mungkin.

izuan murat said...

Alhamdulillah dh slmt smpi..tnt lega tgk wajah2 gembira ank2 kn! n ringan la sket tugas ibu bler ayah dh ada tu.:)

izuan murat said...

Oh lupe, sis plak? sape yg study kt sana tu?:)

UnGu VioLeT said...

yg di tunggu2 sudah tiba yer kak.. ;)

ummi n hubby said...

tq nani..
best coklat2 tu.. tp yang plg best coklat yang besar tu.. nnti nk kirim lagi la kat Zul supaya beli lagi coklat yang besar tu.. dah nk abis dah mkn..
Jubah tu pulak, emm padan molek.. memang selesa pakai..

aloppz said...

ustazah!!!!
hoho....
lama btol x denga khabar,,,
ustz sihat??

kenal saya lagi x?
lutfi smapl batch 03-07...
hurm... kalo x knal... cmnr nak ingatkan ek...
haaa...
ihtifal SMKA kat TAHAP dulu...
ingat kan??
hehe~

hnyhar said...

[izuan murat]

alhamdulillah dah selamat sampai. anak2 dok melekat kat dia je. sabtu ni nak ke sana semula. tak tahulah mcmana budak2 tu nnti.

tugasan pagi & petang tu dah diambil alihla sekarang ni. next week sy smmbg semula..wakakakaa..

ekceli my hubby yg study kat sini..di Uni. of Durham. dah setahun kat sini.

[unguviolet]

hmm..dah tiba dah mar..tp jap lagi nak balik semula ke sanaaaaa..hu3

[ummi n hubby]

hoh..sedap koh? nnti leh kirim lagik. jubah tu comey dok. almaklumlaah..en.hubby yg milih. nnti leh la awk posing2 pakai jubah n tudung tu..mesti comey lote.

[aloppz]

oh..lutfi!!

sy krg sht sket..batuk2la. smlm dah jumpe GP amik prescription, tak thn, teruk sgt batuk.

masakan sy lupa awk nih..best stdnt smapl tuh. kalau awk x sebut ttg ihtifal pun sy masih ingat awk..[wpun sy tak ngajar awk kan..]

well, skrg di mana? nnti sy dtg blog awk k?

**masih ingat lagi saat2 kita semua di jerantut tu..dan, masa awk nervous nak naik stage buat kalimatussobah.heheh..**

aloppz said...

hahah,,,,
waktu tuh mmg dah nervous tahap maksimum...
habis hilang smer vocab lam kpala lantas membuatkan bibir terkelu diam seribu bahasa.....

saya skang tengah bwat preparation kat kolej mara banting...
insyaAllah tahun depan habis dan sambong medic kat *tuut* (tatau lagi nanti akan dihantar ke negara mana... mana tau kot2 dapat tempat dekat2 ngan ustazah)...
hehe~

hnyhar said...

aloppz

oh..kat kolej mara banting ye. thn dpn br habis eh? bljr rajin2 k..nnt dpt jd doktor besok2, jgn buat2 xkenal dgn sy plk. kot2la, tiba2 sy jd patient awk kn..nnti xkenal pulaa.

terer masak sekarang?

aloppz said...

ish...
jangan risau la ustazah...
mana bleyh lupa kat ustazah...
huhu~
insyaAllah saya bg service terbaek utk ustazah n family....

masak?
hehe~
bleyh la sket2...
skang tgh blaja bwat mende2 sampingan...
lepas ni baru blaja masak lauk...
mak cakap, kalo reti masak kang kat oversea senang....
hak3,,,,

hnyhar said...

aloppz,

owh..x sbr tggu lutfi jd doktor nih.

hmm, kalau blh masak lauk nnti blh jimat blnja. groceries kat sini murah berbanding msia. fresh milk senang dpt..cheese beraneka mcm..buah2an segar pun byk..huu..tu yg syok kat sini tu.