Thursday, 9 October 2008

The Time Is Very Near

Sejak pagi semalam, aku recognized ada 'show' - the plug of mucus came away. It was only small amount of sticky pink mucus..suspend juga..mana taknya, aku xpernah pula experienced bende ni masa Iffah except in Ameen's case..baby wanted to come out earlier than the agreed due date. Furthermore, I did not feel any strong contraction..only 1 contraction within 25 mins and sometimes once within 10 mins.

Pagi ni, aku call midwife, Carol Ashton sbb nak bgtau ttg perkara ni..seeking for advice though. She said..it is only the sign that labour is beginning..yet, it's very little. She added, no need to worry much, but she asked me to be prepared as the baby seems going to come out very soon. If the contraction comes twice within 10 mins..means that I had better go to emergency/delivery suite ASAP. Huu..menakutkan je bunyinye..abang dah ready dgn 2 beg daah..

Kepada keluarga & rakan2..doakan keselamatan dan kesenangan kepada Nani masa melahirkan..juga kepada Zul supaya tenang menghadapi saat2 cemas nanti..(jgn terlebih cool plk..) Juga Ameen & Iffah agar tidak banyak meragam..Doakan kami semuaaa..Rasanya masa sudah hampir tibaa..

3 comments:

rossa e said...

Normi juga doakan Nani dari jauh, tenangkan hati dan bersiap sedia adalah baik. Makan, rehat cukup supaya ada tenaga melahirkan nanti. Best wishes and love from Normi.

Miim said...

Slmt hari raya
Maaf zahir batin

Gud Luck kak,
Moga Selamat Melahirkan

hnyhar said...

Mimi,

Slmt Hari Raya
Maaf Zahir Batin

Terima kasih atas doamu..semoga semuanya selamat nanti..

Normi,

Ingat juga Normi kat Nani ye walaupun jauh di mata..tp masih dekat di hati. Hik2..

Terima kasih atas doamu..jaga diri juga..macamana dgn ayah mertua? Dah makin pulih ke..

Semoga Normi gembira di samping keluarga di Malaysia & memanfaatkan masa dgn mrk semaksima mungkin..

Skrg ada ramai org baru yg menghuni bumi Durham...