Thursday, 30 July 2009

Tetamu drpd Leicester

Isnin 20 Julai lalu kami menerima kujungan drpd kak Abidah sekeluarga. Mrk dr Leicester..kak Abid ni officemate ayah..sbnrnye mrk ni dh jln2 ke utara..dan tibe2 je muncul di Durham..dah byk tempat yg mrk explore ni..hmm jom lyn foto..

Pleasant viewing!

Menu nasi lemak je..sempoinyela sian tetamu sy..harap2 kenyanglah perut.

Dessert;
puding cocktail..buah2an..
Bergambar dgn tetamu dulu sblm membawa mrk jln2 ke Durham City.


Pemandangan Durham Cathedral dr arah belakang..keta xdpt nak park kat area Cathedral tu..penuh lak hr tu..mgkin sbb ramai pelawat yg dtg kot. Try masuk private area ni..park jap..pastu tgk2 diorg dah bgtau xleh parking area situ..utk org tertentu saja..kui3. Maka terpaksalah si bapa2 ni bwk keta gi parking tmpt lain. Jenuhlah juga diorg cari parking tu. Last2 dpt kat the Gates. Nervous juga sy dibuatnya sbb abg minta sy yg jd usher. Nyarislah masih ingat jln nye.

Iffah suka sgt dtg main2 kat sini.


Akhirnya, berjaya juga memberi pose menarik buat mak ayah masing2..pheww!

Kat laman inilah diguna utk scene dlm filem Harry Potter.


Diorg ni takdenye dok diam2..adaa saja..ke hulu ke hilir..pastu gelak..nasib baik juga tak terlepas ke tengah laman nun.

Dan juga..yg ini..




Durham Cathedral.

Memberi pose istimewa..

6 sekawan..plus si kecil yg buat hal sendiri..sejuuuk..belakang kanak2 ni adalah kawasan tanah perkuburan para paderi. Kuuuus semangat!

Hari yg windy..sian budak2 ni kesejukan. Lihatlah masing2 ketawa menahan sejuk. Haa..yg berpetak kat blk tu laa kubur priests tuu.

Me n kak Abid



Beramai2 bergambar di atas rumput..kami nampak sign board srh 'keep off the grass'..tp kami pijak je. Wat xtauuu jer.

Pintu masuk ke Durham Castle.

Ibu lupa sgt2 nak pakaikan stokin @ kasut kat Izzah ni. Dah la hr tu sejuk amat..ditambah pula dengan anginnya yg makin membuatkan kesejukan mencecah ke tulang hitam..[ada ke tulang warna hitam eh dlm bdn ni..]
Apapun, bb tetap hepi..walau sesekali merengek manja2.

Kat sini dah jadi asrama pelajar Uni. of Durham..bayangkan mereka tinggal dlm castle..huhuuu..mesti kerrras punyelah kan?



Berempat..

Happy family..


Kami pilih utk posing duduk pulak kali ni. Kat sini org xdela pandang2 kalo kite amik gmbr baring2..cube wat kat Malaysia..huh, mesti ada org tgk xlepas2..

.Kanak2 yg sentiasa riang ria pd hr tu. Pastu kami jln kaki blh thn gak jauhnya menuju ke tempat parkir kereta [parking dlm shopping complex]. Kami berpisah di situ..sebelum mereka berangkat menuju ke selatan. Lain kali boleh dtg lagi ke Durham..

9 comments:

MaMa3H said...

seronoknyer sekali-sekala ...dapat berkumpul ramai2....mesti suka budak2 tu kan....

zarina said...

Puding cocktail tu nampak sedap. Kasi la resepi. Nak try version Nani lak. Version sendiri dah biasa. Boring la. Mesti sedap version Nani tu. Strawberry nampak mengancam.

fa10 said...

cathedral tu ke yg ada jade hijau tu...cantik..patut la kawan kita suruh gi sgt ke durham ni...rumah Nira la bakal jd mangsa nanti...

iu @ wid said...

cutela org yg berbaju biru tu...hihihi

hnyhar said...

[mama3H]
hmm..seronokla knk2 tu..diorg pun xpuas main lg.

[k.zarina]
alaa..mcm biasa yg org2 lain buat juge kak..sy main cmpak je..

[fa10]
aah..owh..bila nak dtg durham..singgahlah rmh kami.

[iu]
ngeeeeee...

HalfBlood Princess said...

bestnyer, tatau plakk kt durham cathedral ni ada scene harry potter...ruginya!klu tau musti smp durham punyer la!ngee...

nway, setuju ngan iu,bju biru tu cun aa...hehe..ank2 pon seronok nyer jmp geng ek!:D

hnyhar said...

halfbloodprincess,
laa..br tahu ke..tp cuma scene harry gi sekolah je..masa dia jln2 kt corridor. yg len bnyk wat kat alnwick castle.

omg..ngarut jer u ol nih..dh tuaaa dah xdenye cun.camera generated tuh.

Abidah AG said...

Nani, terima kasih byk byk atas hidangan breakfast yg sedap; dan kesudian membawa kami pusing2 Durham City Centre, Uni and Cthedral; maaf jugak tak bgtau awal-awal nk dtg; plan express je tu... dan komen nih pun dh lampau tarikh hehe... terlewat 1tahun setengah hihi..

hnyhar said...

kak abid,
he3...terkejut sy tgk akak leave mesej..sbb entry ni dah lama..jgn serik lg nak singgah rmh kami..sblm kami blk ni kalau rasa nk dtg north, blh singgah2..