Tuesday, 21 July 2009

Kena Tinggal Lagi

Hari ni ayah bermusafir ke negara matahari terbit krn menghadiri conference di sana. Maka tinggallah kami pat beranak lagi. Kami ok saja..dah biasa pun kena tinggal2 camni. Dulu lagilaa lama kena tinggal..berminggu2. Kali ni xdela lama sgt, cuma seminggu. Selasa depan lbh krg kul 10 mlm ayah dijangka tiba di Newcastle.

Terima kasih xterhingga buat 4z, Ina & Nashwa krn menghantar ayah ke Newwcastle International Airport. Kul 7 pg merce putih dah smpai dpn rumah..flight ayah jam 9:40 pg. Transit di Amsterdam lbh krg 3 jam dan menyambung semula perjalanan ke Kansai International-Osaka selama 10 jam lebih.

Kata orang, kat Jepun ni brg elektronik dia muraaaah sgt. Cuma 1 je, kadang tu takleh guna pun bila keluar dr negara diorg. Tp, sy rasa kamera ok kot..tp buat apa..sy dah ada kamera..walaupun xsecanggih kamera org lain sy xkisah asalkan dpt rakamkan memori kami sekeluarga di rantau org nih. Yg penting, mudah dibawa..[jgn mudah hilang..kikiki].

Takpelah ayah..fridge magnet pun dah ok..tp kalo ayah rasa xpatut fridge magnet je, maka pandai2lah ayah bajetkan apa2 yg patut.. [xkanla sy nak pesan kimono atau yukata pulak kan.. ; P]

Hmm..bila ayah xde ni of course la terasa sunyinya. Maklumlah suara ayah kalo dok tingkat atas pun masih jelas kedengaran time sy kat dapo..hihihi..jgn mare ye abg. Sempena ayah nak tinggalkan kami..semalam ayah volunteer nak masak mee goreng basah utk dinner. Wow..sungguh bahagia rasanya.


Sekali sekala kena trn padang, kang nnti tumpul skill tu kalo lama tak asah. So inilah mee nya..pedaaas tp sedaap. Tak kedekut binatang2 dlm tu. Berkat memasak dgn relahati maka mee tersebut habis licin tanpa bersisa. Waah..nak tgk? Kat bwh ni haa..


Mee Goreng Basah Zulkifli Hasan

..heheh..

Buat ayah, semoga berjaya di Kyoto..dan selamat meneruskan pengembaraan solo ke Tokyo. Jgn lupa pijakkan kaki ibu kat tanah bekas penjajah tanah Melayu iteww..okeh? Semoga selamat tiba di sana tanpa sebarang musibah h1n1.

Gonna miss you..

5 comments:

UnGu VioLet said...

ciannye akak.. kena tinggal lg yer.. tinggal2 syg gitu! hiks..

iu @ wid said...

uuuuh.. beshnye mee goreng basah tu.. ada style mamak...mmmmmmmm gelam2..

iu @ wid said...

eh..lupe nk pesan ..

kak.. duk leklok kat umah sorang2 tu.. jgn nakal2 yer...kihkihkih...

kalau umah dekat sure sy temankan kak nani kt umah..he he heeee

Beautiful Life said...

Hai...menariknya pegi jepun pulak....

hnyhar said...

[unguviolet]
huh, xkan syg kena tinggal2kan. kdg2 tu okla jgn selalu.. ;P

[iu]
mmg kalo dia yg grg mee, jd sedap ngalahkan mem punye.len kali kena set jadual lah..sabtu je turn dia masak..syok jgk tkr chef ni.

hamboi..kemain lg nak ngusik org eh.sibbaikla dia dok kat jemen,kalo x mesti kite asik kena buli je..

[beautiful life]
seminggu tuu dia kat jepun..lg menarik jika dpt ikut sama..har3..ikut dlm mimpi je mampu kot.

*eh2..tkr photo nmpk..cunlaaa