Tuesday, 7 July 2009

Ziarah Teh

Sempat juga kami jalan2 ke rumah Teh & Teh Huda masa kat Malaysia hari tu. Diorg dah lama janji ngan kami nak belanja makan seafood. Janji mesti dikota. Jadi, kami tak lepaskan peluang tu..muahahaa. Kami sampai Bukit Katil dekat kul 12 malam. Saja bertolak waktu mlm, xmau panas2..

Izzah sedang tido dgn nyenyak sekali..xberbaju.

Ini pula Ameen tgh layan tv. Pakai spender je dia. Tak mau pakai pyjamas, panas la tuu.

Mlm tu kami sume tido kat ruang tamu je. Nak beramai2 dlm bilik tak muat pulak psl dlm blk tu masih padat dgn kotak2 Teh dr UK yg masih belum berbuka. Mungkin depa ni nak pindah rumah lain kot. Hmm..akhirnya semua terlena dibuai mimpi dek kepenatan.

Esoknya, kami ke pusing2 ke bandar Melaka. Tak tahu nak gi mana.. {sebenarnya mmg ada dlm kepala ni nak pegi suatu tmpt..tp masa tak mengizinkan..jadual kami ni padat}. Last2 ayah ajak naik bot ala2 river cruise merentasi sungai Melaka. Oklah..dgn bayaran rm10 utk dewasa & rm5 kanak2 kami pun naik la bot tu. Nnti cerita next entry la.

Tghri blk rumah makan nasi ayam madu..diorg berdua tu yg masak. Tenkiu2..pastu ptgnye itula kami ke rumah blogmate sy, Izu. Dah citer sblm ni. Kemudian mlm tu kami pegi mkn seafood..plan asal nak ke Parameswara..tp tgk mlm tu ramai bebenor manusia, mlm Ahad..kami pun ubah plan nak mkn di Alaaaa Kasim..{cam dlm filem P.Ramlee lak,kih3}. Ramai jugak kat situ..huh, cam frust dah, last2 mknla kat sebelah alaa kasim tu.

Tak lama lg diorg berdua ni bakal jadi pa&ma. 11 Julai ni due nya. Harap2 semuanya selamat belaka..tima kasih belanja kami mlm tu.

Sy pula asyik meriba bb je sbb dia tido sepanjang kami di situ. Best jugakla makan tp masakan diaa cam biasa je..mungkin sbb kedai yg unfamiliar kot. Nasi pun mentah & lembik. Huhuu..sian pulak kat adik sy..nak belanja kami mkn yg sedap2 tp tak dpt lak kedai yg sedap2 tu.

Haa..inilah yg kami semua mkn mlm tu. Sy tak dpt nk hbskan nasi sbb xlarat mentahnye tu..cuma ratah lauk je smpai kenyang. Sy plg suka sotong celup tepung tu je. Kerang sy xgemar..pendek kata sume binatang yg ada shells tu sy xmkn..

Next time i need to try the marvellous cuisine at parameswara.
Thanx a lot Teh belanja seafood tu..kami pulang ke rmh dgn poyot yg penuh melimpah..kui3.

Keesokan pagi kami bertolak blk ke Nilai. 2 thn lg insyaAllah kami dtg lg. Masa tu bb u ol pun da bsr..he3.

8 comments:

Anonymous said...

2 tahun lagi??lambatnye lagi..ntah2 kami dah fly dah masa tu..

psst: ingat tak tarikh 070707 dua thn lepas??heheh

ummi n hubby said...

salam.. nani..

bestnye tgk makanan kat mesia..
nasib baik tak mengidam.. hehehee..

dah dekat tu due adik ipar awak..

bile nk blk sini?? bukan ke 5 julai katenye....

hnyhar said...

[anonymous..rasa cam tahu je sape ni]
aah bajet trs 2 thn daa..kang kata setahun stgh kang tetiba blk lmbt plk..kui3.

psst..ingat kot.hr kenduri kawin u all kan?tp i lg ingat date 20072007 tu..kenangan hitam.

[ummi n hubby]
waalaikumussalam..
owh..kami dahh ada di kg bowburn daa..kih3.ahad tghri smpai cni, zariman amik kat airport.

ooh ohh..dah mengidam eh..diam2 je diaa..tahniah!!bila due?

fa10 said...

dah sampai? welcome back...cuaca panas2 selesa jer...

hnyhar said...

fa10,
uh-uh dah sampai uk.masa memula smpai tu mmg cuaca pns..surprised jgkla kami.pastu ptg tu je da start ujan..dah jd sejuuk..everyday kt cni ujan..ssh nak sidai kain kt luar.heater plk mogok..

HalfBlood Princess said...

Hmm nmpk yummy tp tak reached ur expectation ek..xpe, blk lg nti leh mkn kt alaaaa kasim, mmg best situk knani! hihi..

Owh dh dkt dh huda nk deliver, Good Luck to her n slmt mjd ibu..:)

iu @ wid said...

x tahan tengok lauk pauk ikan tuuu..fuhh..

emm asenye da sampai uk dak leni???

hnyhar said...

[izu]
hmm..shud try next time si alaaaaa kassim tu.yup huda's newborn is around the corner.dpt kazen la bdk 3 org nih.

[iu]
kite dah ada kt uk daa.