Sunday, 26 July 2009

Tetamu drpd Glasgow

Minggu pertama kami di Durham, ayah ada islamic finance summer school workshop di SGIA. Kwn kami dr Glasgow ni pun xketinggalan juga..turut serta dlm workshop tu. Mahaal tu byr..huu kayo2. Sepanjang 5 hr tu jugalah Ameen dpt jumpa semula dgn best frennya. Non-stop main sama2..tak ingat nk tido..Hari last diorg kat Durham, kami jemput mkn pagi kat rumah..

Jom tgk sape dia..

Alamak..tunjuk dululaa kitorg mkn apa pg tu..
Menu: nasi lemak, fussili goreng [dr rumah Shifa'] buah2an & pisang tanduk sira [sukaa2..yg ni k. Asma buat..tq].

Inilah tetamu dr Glasgow, kwn kami masa di IIUM dulu. Satu batch dgn ayah. Kiranya senior sy lah. Abg Ipin dan isteri k. Asma Hakimah serta anak mereka, Muhammad.

Makan ye kawan2..tambah2..sorila sambal tumis tu agak pedas sbb sy pakai cabai kering pakistan punye. Kesian plk tgk Zariman dan Shifa' yg xthn pedas tuh. Itupun sy dah modify baik2 xmau kasik 'hot'. Pedas2 pun..licin jugak sambal tu..hihihiii..

Tetamu, bro Khairul Ariffin & Zariman..[ hmm..yg ni jiran kami, kiranya abg Ipin squatting kat rmh dia laa..he3..lama dh tak guna word tu..].

Selesai makan..acara bersembang2 pula. Tetamu kami ni nak balik ke Glasgow pagi tu. Jd lepas je mkn kt rumah kami, terus dia blk sana.

Inilah dia anak2 kami..yg berbaju t-shirt biru tu best fren Ameen, Muhammad. Bagi Ameen, Muhammadlah segala2nya..hinggakan ayah yg jadi 'hero' nya selama ni pun masih xleh beat kwn baik dia tu. Ada ke dia kata Muhammad is very..very strong..ayah is not strong. Huuhuu..Yg si Muhammadnya pulak, kalo sehari xjumpa Ameen mesti cakap kat abah dia, I miss Ameen abah! Kikikiii..macam pakwe makwe la pulak. Rapat mrk berdua ni..umur pun sebaya. { mak ayahnya rapat..anak2 pun rapat jugaa.. ;P }

Tp, time Muhammad dah dekat2 nak blk, masing2 merajukla pulak sbb gaduh2 manja..isk3 budak2 nih. Apapun terima kasih sbb sudi dtg makan kat rumah kami walaupun hidangannya sempoi saja.

5 comments:

fa10 said...

klu dtg glasgow tu lajak2 la ke sini..nnt sy cari awak kat fb..main game petani moden...kayo weiiiii...saya baruy balik dr highland..x sempat lg nak update blog

JHaZKiTaRo said...

salam ziarah dari pelajar di bumi eire.. blog hopping :)

hnyhar said...

[fa10]
insyaAllah kalo lajak ke sana lg..kami hello2 awk k?dh jumpe awk kt fb..highland?ada apa kt sinun?nnti citer eh?

[jhazkitaro]
salam kenal..jap lg ziarah.wow..satu bumi britain kita ni cuma berlainan pulau je.

terima ksh dtg baytulkifli..a thing that comes in my mind when u said blog hopping is grasshopper.hihii..

iu @ wid said...

ayoo.. kak.. x smpt aje nk tinggalkan msg kat sini.. slalu dtg umah akak ni tp baca maraton je.. leni hal2 umah agak lenggang sket..hihihi.. windu la kat akak.. :D

ehem.. beshnye lauk pauk utk tamu tu.. mc x sabo je nk g lawat kak nani.. leh ke dtg ni..ekekekke..

gamba yg last tu jijah mcm meraung je.. knp.. kakak dier wat ekk..eheheheh

take care!!

hnyhar said...

iu,
bkn awk je yg mcm tu akk pun sama..jenguk je blog kwn2 pastu blah..kdg tu time tenet wat hal..ermm..ermm..rendu ropenye..har3..

buleh je nk dtg..hah bila? akk ni xdela mcm awk tu terer msk..br nk bjinak2 kt dapo ni haa..

aah..jijah tgh mraung tuuu..sbb xmau duduk posing..kih3.dia nk posing ats riba ibu je..