Wednesday, 15 July 2009

Ziarah Nazli & Amalina


Weekend lalu kami ke Edinburgh, Scotland sbb abg nak gi buat visa ke Jepun. Alang2 dah smpai sana, kami pegila menziarah kawan kami yg baru je tiba dr Malaysia, Nazli dr UDIM. Hujan turun renyai2 mengiringi perjalanan kami tu. Hmm..Scotland ni asyik2 ujan..dulu masa pegi Edinburgh pun ujan juga.

So, inilah pemandangan di luar rumah mereka. Sy suka kawasan sekitar penempatan di sini..bersih, kemas & sunyi. Kawasan org putih..kat luar rmh diorg ni ada byk roses..eii..sukanyaa sy. Lebih2 lg ros merah..tp yg merah ni baunya xkuat..yg kuat kaler kuning. Wangiii sgt.

Kami smpai dah dekat maghrib. Lps mkn mlm sembang2 jap pastu tido. Besoknya kami pegi hi commission Jepun..lbh krg kul 10 pg keluar dr rmh tu. Anak2 Nazli ni ada 3 org juga, Aqil 6 thn, Nina 4 thn & Damiya 1 thn. Mereka berdua ni mmg org teganung. Baru je lg dok kat UK ni..3 minggu. Lama juga depa ni transit rumah host..8 hr tu..huu..xkuasa mokcik dok rmh org lamo2 nih..dulu duduk 3 hr 3 mlm tu pun dh terasa lain mcm je. Nak buat cmne..diorg ni pun lagilaa..terpaksa berlama2 sbb ssh nak cari rumah sewa.

Masa ni kami dah nak keluar. Takpe..nnti lain kali u all dtg rumah kami pula. Wife Nazli, Amalina ni ada iras2 kawan sekolah sy dulu jer..dia ni pun mcm sy jugak, guru, unpaid leave 3 thn. Sbb tu kami senang berbicara bersama..walaupun baru berkenalan. Mcm2 kami sembang..hihihi..

Inilah kawan abg, Nazli, senior kami di IIUM, batch 1999. Abg kenal dia ni masa sama2 wat MCL dulu. Dia wat law kat University of Edinburgh. Katanya dia satu sekolah ngan mantan tok penghulu Durham my. Oh..iyo ko..

;P
Bersalam2an dulu sebelum beredar. Yg berjeans biru tu pula jiran diorg..budak Melor, Kelate. Kecik molek je..tp bakal papa tu..bln 10 ni dptla bb. Dua2 kecik je..cam budak sekolah menengah je..

Terima kasih tuan rumah..lain kali kita jumpa lagi. Jika menuju ke selatan, jgn lupa singgah di Durham dulu..beli cik TomTom cepat2 eh..

4 comments:

UnGu VioLet said...

wadus kak.. baru je sampai sni, dah nak terbang ke jepun pulak yer.. haa, ole2 untuk mar jgn lupe yer!! ;)

hnyhar said...

unguviolet,
kitorg xpegi..ayah dia je ni yg terbang ke sanaaaa..

HalfBlood Princess said...

Knani, bestnye br smpi sana dh pula bjln ke edinburgh!! iskk sgt zeless okk...kmi 2kali pegi edinburgh still rse xpuas..really fallen in love la dgn scotland, Beautiful Scotland!:)

Sibbaik, klu knani pg japan gakk, lg btmbh2 zelesss izu.ngee.

hnyhar said...

izu,
kikiki..jgn jeles dik.akak x pegi japan tu.sponsored utk dia srg je.mana larat nak tanggung sume org.he3..

mmg best gi scotland..nnti nak kena pegi lg sbb rmh member[glasgow] kami blm smpai lg..diorg dah dtg rmh kami.

wales lg cantik scenery dia..countryside scenery gitu..mmg syok.