Tuesday, 30 June 2009

Blind Date

Blind date?..
Dah kawin beranak pinak gini pun masih ada blind date ke.
Yup! Ini blind date istimewa sbb ia di antara blog mate.

Memperkenalkan kawan baru sy;

Pn. Izuan Murat [izu]
http://ishamizu.blogspot.com

Izu ni baru je sy kenal. Tak silap sy awal tahun 2009 kot. Masa tu beliau baru sj melahirkan bb Iris yg montel..masih dlm pantang. Dan, skrg ni Iris dah 4 bulan. Tak sangka dapat jumpe Izu. Kebetulan adik sy satu tempat keje dgn hubby dia, jd itu yg buat kami eager nak jumpe. Sementelah sy cuti2 Msia ke Ayer Keroh, sy pun sms izu bgtau nak dtg umah dia pd Sabtu ptg.


Nervous juga masa dah tiba depan rumah dia. Isk3..hubby ckp sy ni mcm nak 1st date lak. Hahah..berjaya juga smpai ke Padang Temu dgn menaiki keta adik. Alhamdulillah..semuanya berjalan lancar, kami seolah2 dah kenal lama..satu Uni juga membuatkan kami makin mesra [they were my juniors, batch 2005, me was in 2002 & 2004]

Jom lihat gambar tp takdela sebanyak yg tuan rumah amik. Sy pegang Izzah, so hubby yg take over, ini je yg adaa..isk3.

Sy & Izu

Masing2 dok pegang bb. Tgk atas meja tu, kemain lagi hidangan dia. Izu ada course kat sekolah dia smpai kul 2 ptg..muka dia pun masih nampak keletihan..kena pulak serve kami ptg tu. Ada kopok lekor, rambutan, nuggets, kopi & air sarsi. Simple tp menyelerakan.


Yg si anak2 pula leka mewarna. Zahin macam dah lama kenal dgn Ameen & Iffah. Senang je diorang berkawan.

Tgk tuu..
Asyik betul..hingga lupa nak makan makanan Aunty Izu yg banyak tu..
Sudahnya asyik nak punggah rambutan je si Ameen tu, wpun kami dah nak balik.

Hahah..yg kami ber2 ni pulak mcm tak cukup2 waktu nak sembang. Tak sedar dah hampir maghrib time tu. Hmm..nervous pun dah hilang..nak tahu izu punyelah nervous dia ni..sampai lupa nak matikan dapurnye. Nasib baik hubby sy ternampak terus dia pegi matikan. Huhuhuuu..

Di hadapan rumah baru Izu.

Masa ni sy dah nak balik ke Bukit Katil. Tp, nak bergambar dulu dgn tuan rumah. So, kawan2, inilah kwn baru sy. Terharu rasanya bila tiba2 dapat hadiah kopi kesihatan drpd Izu. Thanx so much! Semoga bertemu lagi di lain masa. Tunggu kami pulang ke Malaysia 2 thn lg..boleh dtg rumah kami pula!

Semoga persahabatan kami berpanjangan & diberkati Allah.

5 comments:

iu @ wid said...

kak.. jeles ni.. bile mau sampai ke sini plak..hohoho..

fa10 said...

syok tu dpt jejak blogger... stroberi byk skrg ni...mai pakat gi picking ramai2

hnyhar said...

[iu]
awakla dtg uk..kan ke awkk suke travel2 ni..kikiki

[fa10]
ye2..mmg syok.stroberi tgh byk ke?waah..xprnh lg gi kutip stroberii nih.tinggal ko ambo sikit tuu..

*hubby ada kwn br smpai di edin,dr UDIM trganu.namanya nazli ke apa..ada kenal?nnti kami nak melawat dia blk nnti.blh sggh umah awak ke?he3

HalfBlood Princess said...

Ehh gmbr sy la...hihihihiii...tima kasih akk sekeluarga yg sudi dtg umah kami..btul, mmg pnt lps kursus LADAP (Latihan dalam perkhidmatan) tu tp sbb nk jmp sgt...xkira pnt ke letih..cewahh...:D tu yg xsmpt nk prepare lbh dpd apa yg ada tu.:)btw, best kn dpt jmp? sume org borak def. mcm dh knl lme jer. hehe..

hnyhar said...

izu,
sama2 kasih..
lain kali boleh ketemu lagi..