Saturday, 20 June 2009

Mayangsari, PD


Masa balik dr Kulim awal2 hr tu, kami singgah di PD. Pastu try menginap di Mayangsari..tak pernah lak dok sini. Ok jgk sbb ada diskaun..byr RM130 je sehari semalam. Dapat breakfast ..tp kami lupa turun makan, so melepasla. Jom tgk gmbr..sy penatla nak citer byk2 sbb penat upload foto ni..

Izzah tgh lepak dalam bilik yg kami sewa. Sejuk..pasang air-cond, sedap le bb. Tp, bilik yg kami dpt tu pemandangan dia xbest sbb ngadap bangunan hotel yg belum siap. Yg penting, bilik ada 2, ada launching hall, kitchen, 2 bathrooms & balcony.

Bilik no 2. Kalo datang ngan 2 family pun ok. Share je bilik dia. Katil pun ada 2. Masa ni xde org pun guna bilik ni.

Ibu & Izzah..
Lepak kat kolam petangnye..tapi kolam dia tak cuci lg. Kelabu je airnye. Sian pulak anak2 nak main air.

Mayangsari.
Masih dalam pembinaan. Ada 1 bangunan lg yg belum siap.

Izzah main dgn ayah, lepak bawah payung. Masa ni dah lewat petang tp masih panas.
Peluh2 juge la kami kat kolam tu.

Izzah tgh pujuk ayah nak masuk dlm kolam juge.

Ayah pun bawaklla bb masuk dlm kolam kanak2 tu..dgn nappy sekali. Kui3. Izzah ok, tak takut air pun. Laju betul kaki dia gerak dlm air tu. Kikiki..agaknye dia geram tgk abg & kakak je dok main air.

Ameen yg xnak naik atas..

Iffah dgn swimming suit nya excited giler dpt main air, pun tak mau naik atas juge.

Ameen & Iffah suka sgt dpt main air mcm ni. Kat rumah pun kejap2 masuk bilik air, mandi. Panaas..kat Nilai saja suhu mencecah 36 C. Panas siot..habislaaah naik bil air rumah..

Ayah & anak2. Ayah xlalu nak mandi pasal air kaler kelabu kelala.

Malamnye kami makan di sebuah restoren ni..lupela namanya..
Masa tgh duduk2 tunggu order tu tiba2 sy ternampak sorang celebrity ntv7..zaini ke apa namanya..tgh dinner dgn familynye. Tp, xnmpk jelas mukanya..tu kat belakang tu pakai baju belang.

Izzah's 1st time sitting on a baby chair.

Nampak cam meriah je lauk. Tp yg sebenarnya biasa2 je. Udang masak merah, sayo kailan ikan masin, sup ekor, telur dadar & paprik campur. Sekejap je dia masak..

Keesokan paginya kami bawa anak2 main tepi pantai. Cdgnye nak mandi laut tp tgk2 air dia kotor lak sbb air surut..So, tunggu je lah diorang buat sand castle.

Tapak kaki Izzah.

Kami check out tghri tu lepas main2 tepi pantai. Apa lagik..blk rumah Nilailaa..cuci rumah..penaaat, xpe sbb;

"apa yg penting, kerjasama.."

"kami tak besar dan kami tak kuat..
bila bekerjasama,
semua jadi mudah.."

5 comments:

fa10 said...

kecur air liurku tgk donut J.co tu...mujur ada BM, blh buat donut petang ni

iu @ wid said...

kak.. mcm x npk orang2 lain kat tpt ni.. sunyi eh kat situ.. tp tpt tu mmg lawalaaaa.. jelesss kite...

selamat bergembiraaaa!!!..

nt balik uk jgn lupe ole2..hehehe

cutenya izzahhh!!!!
makin lama makin geram tengok..

abg dan kakak dier pun cute bukan main lagi..hehhehe

ainmusa said...

salam~
blog walking.
tinggal footprint sbb blog ni best!
korek habes baca previous entry,sungguh enak dan mengenyangkan jiwa.huhu
izzah dan anak2 yg lain sungguh comel~

hnyhar said...

[fa10]
haa..apa lagi deco la donut tu..

[iu]
aah..mmg xde org yg dtg main lg.kalo ada pun cuma org yg dtg buat program kat situ.itupun diorg xmain air daaa..

nak ole2 apa? kikiki..kepok lekor ke?

ibu dia tak kiut ke?..

[ainmusa]
waalaikumussalam
slmt dtg ke baytulkifli..
tima ksh sudi berkunjung ke sini..
nnti sy akan buat kunjung balas lps sy blk dr melaka ni.
tq!

iu @ wid said...

erm... ibu dier..?? x sure lak.. ekekekeke...tp kalau ibu izzah sini... sure cute!!!!! muahahahaha...