Wednesday, 10 June 2009

Izzah in da House

Izzah dah 7 bln..
Dah terer duduk cam dlm gmbr ni.
4 hari lepas Izzah demam panas teruk..baik je demam terus naik campak halus..kata opah, demam ruam aka demam balun..hoh?? Kena balun gitu..


Suka tgk gambar mereka ber3 ni. Masa ni bb je yg baru lepas mandi. Yg dua lg tu belum mandi. Diorang ni sehari adalaa dlm 5 kali mandi. Nasib baik dok rmh sendiri..kalo dok kat rmh org..buat naya je naik bil air org..

Ada gaya nampak..kui3.
Oh! Ye..sila abaikan apa yg anda saksikan di belakang sana..
Itu saja peninggalan lama milik kami. Yg baru2 semua dah let go. Kesiaaaan..

Kelakar sgt muka dia masa pakai spek kuning Iffah ni. Spek pemberian kakak Ninie.

Masa ni kat rumah Pak Ude di Kulim, Kedah. Izzah pakai tudung biru kecik..turun temurun Iffah punye. Tp dia asyik nak tarik je mungkin sbb cuaca panas kot. Mukanya nmpk montel sgt bila pakai tudung.

Menggayakan spek hitam abg Ameen.

Izzah belum dpt mengesot lagi. Tp dah boleh duduk sendiri tanpa sokongan. Gg belum keluar lagi..hanya nampak putih2 je..tak tahulah bila nak keluar sepenuhnya. Mungkin sedikit masa lagi.

Bb tgh nyenyak tidur atas rocker. Nasibla ada rocker kepunyaan kakak Iffah dulu. Dapatla bb duduk2 atas ni.

Masa ni kami bawa Izzah gi kenduri kawin kat Keramat tu. Senyum girang la Izzah sbb dah sejuk masuk keta..ada air-cond. Jika tidak asyik merengek je..udahler kenduri kawin tu bising ngan lagu2 kawin..huh.

Hahah..jelas pulak nmpk kaki si Izzah ni. Budak2 ni mana ada pakai baju sejak balik Msia. Cuaca panas hinggakan diorang tak tahan, nak bukak baju je. Tido malam2 pun xmau pakai baju. Izzah asyik bercawat je..maacam dlm gambar ni. Ni kat dalam rumah kami..kosong je..adalaa satu troli mainan lama2 dulu. Yg tu lah yg diorg wat main skrg.

8 comments:

nur nina said...

alahaiiiii.. comelnyeeee... XD

fa10 said...

rumah kami pun ditinggal x berpenghuni. my hubby kata dia kenal your hubby. kenal nama la. klu x silap ... your hubby pernah tepon my hubby pasal ada kwn dia nak mai edinburgh dulu. betul ke? x besar mana dunia ni dih?

MaMa3H said...

chubby nyer izzah..muda sebulan jer dr hadif....comey...

hnyhar said...

[nur nina]
budak2 kecik..suci drpd dosa..

[fa10]
sliding door curtain tu pun pnjm dgn org..kui3.pendek kata semuanya subsidi.

sapa nama hubby fa10?owh..rupe2nya mrk prnh berhubungan ye..kami prnh ke edin thn lps.tp masa tu blm knl fa10 lg.kalo x dah lama gi rmh dia.

[mama3h]
izzah dah susut bdnnye tu..br lps baik dmam.bila anak dmam ni rasa sedih sgt.alhamdulillah dia dh pulih sepenuhnya..rupenye nak naik campak.

anak dina yg 1st tu sebijik mcm dina..samalah dgn hadif.yg no 2 plk mcm papa dia..he3.

itulah..anak kita dh 3 belaka..

UnGu VioLet said...

cute.. comel.. semua ade.. geraaam sgt mar tgk.. nak cium2 rase..

fa10 said...

suami saya suhaili sarif, ngajar UM sejabatan ngan kamaruzaman noordin (miim). klu datang lg mai la singgah..Nira kata nak dtg summer ni

hnyhar said...

[ungu violet]
haa..meh le durham sekali.nnti stay kat rmh kami jap..

[fa10]
owh..hubby ada sebut hr tu..haa btl lah tu sbb depa ni xprnh bersua muka..hanya melalui telepon jer..

nak sggah tu insyaAllah..tu pun jika kami ke edin lg..owh..cik nira nak ke sana eh..nira dulu berjiran dgn sy kat durham..skrg dah jauh skt sbb br pndh.Uni mate sy tu..

iu @ wid said...

sweeet sgt la budak3 ni.. expecially izzah tuuuu.. gelam2.. bile kita akan bersua ye kak.._???