Wednesday, 17 June 2009

Izzah Maisarah Zulkifli


Izzah hari ni cukup 8 bulan.
Setakat ni dia dah boleh duduk sendiri, angkat punggung kdg2 je ikut mood..takdela pulak ke depan atau ke belakang.
Gigi blom kuar lagi. Hmm..apsal lambat eh..kurang kalsium ke..takkanla minum susu ibu pun boleh kurang kalsium..?? Gigi dia baru nampak yg part tajam2 tu je..blm sepenuhnya lagi.

Lagi satu, dia dah tahu sgt kalo ibu kenakan tudung..tandanyaa ibu nak keluar rumah. Jadi Izzah akan nangis kuat2 sambil angkat kedua belah tangannya..kih3. Kelakar ada ..geram pun adaa..iyelah, bila ibu angkat je, mesti dia terus senyap bagai dikunci mulutnya.

Izzah dah kuat makan..
Kalo kami makan kat kedai, pasti dia tepuk2 meja minta disuapkan juga.
Dia dah tak mau makan bubur nasi.
Nak mkn nasi org tua..

Izzah br je lepas kena demam campak..
Teruk sangat panas badannya..tak tido mlm saya.
Badan pun susut sikit [bdn bb].
Tu pasal skrg ni dia tgh kemaruk makan.

Terkini, Izzah dah pandai babai kat orang..
Bila ibu cakap babai..babai..mesti dia akan angkat tangannya dan lambai..
Sukaa sangat..

Skrg ni Izzah dah pun lena..di samping abg & kakaknya.
Ibu tgh layan tenet sambil baca buku..[sbb tenet slow].
Ayah pulak xde je kat umah..mlm ni ayah gi conference Islamic finance di Pan Pacific KLIA..
Jadi tingallah saya pat beranak..

Izzah baby,
Semoga membesar dgn sihat & bijak.
Ibu syg sgt kat bb..
Mmmuaah..


5 comments:

iu @ wid said...

izzah..comelnya kamu... bertuah jadi anak ibu..hehehe.. :D

cpt btl perkembangan dier...

fa10 said...

gelagat izzah tu sama mcm uzma...uzma dah naik campak dan bertih kat sini, alhamdulillah kurang la sikit kegatalannya.

nnt kelik mesia mesti x leh nak upload gmbr byk2 doh...keno berblog2 puas2 la sementara broadband laju nih

MaMa3H said...

semangatkan izzah nie...lebih kurang sebaya hadif...tapi dah ada gigi sebatang kat bawah...baru separuh keluar...

hnyhar said...

[iu]
eh..cepat ke? cepat ke lambaat ke..itu semua xpenting..yg penting dia sihat & cukup makan..ye dok?

hnyhar said...

[fa10]
suka tgk perkembangan bb di depan mata.sblm ni mana dpt tgk..anak pg2 lg dah anta nursery..ptg br amik..tp itu x bermakna sy nak tambah lg 1..kui3.

mmg tenet kat msia slow..xleh beat tenet kat UK jgkla..

[mama3H]
gg izzah tu xdela nmpk..kena kelebek dulu bibir mulutnya, baru nmpk yg tajam2 tu.tak keluar btl2 lg..