Friday, 26 June 2009

Bagan Lalang

13 Jun lalu kami adakan satu program ala2 family day [sebelah hubby sy] bertempat di Bagan Lalang, Sepang. Alhamdulillah, walaupun perancangan dibuat secara 'segera' namun hasilnya lumayan. Diharapkan program seumpama ini dijadikan acara tahunan utk merapatkan lagi silaturrahim sesama adik beradik & ipar duai serta cucu2. Tahun depan kami xde, pun begitu harap2 nye adalah yg ambil alih tmpt kami utk rencanakan program ini lg.

Hmmm..susahnyela nak upload photo banyak2. Nampaknya sy kena tepek lain kalila gmbr2 lain berkaitan family day kami ni.
..teringat masa dok kat UK..upload photo kemain laju lg..xde masalah pun tunggu lama2 camni..


Petang tu masing2 turun ke tepian pantai untuk melihat Pak Itam menjala ikan. Lepas tu sy ajak abg buat games yg kami plan tu. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar. Tp, masa acara tu berlangsung, sy xdpt nak snap sekeping gmbr pun sbb Izzah meragam nak makan..jadi, sy terpaksa layan poyot bb dulu..Apapun games mak bapak yg paling mencuit hati semua org..kih3, saja je nak test power hubbies sekalian..masih ingat lg tak tarikh2 & peristiwa2 penting antara pasangan masing2..well, all in all, not bad at all.. ;D

Pertandingan Membina Sand Castle yg tlh dimenangi oleh geng2 teruna.

Hmm..ini family Pak Andak. Diorg baru je smpai mlm tu tp tak overnite pun sbb masing2 mak bapak sibuk. Si Tahirah pulak demam panas..tu haa yg pakai baju pink tu, masam je..semua benda xnak makan. Jadi, mereka balik lps mkn2 ayam bbq. Takpe, rumah mrk dekat je dr sini.

Anak2 buah sedang buat preparation utk persembahan khas mereka mlm tu. Tp, sayangnye sy takde sewaktu mrk berkarya..jadi tiadalah gambar yg dirakam. Izzah mengamuk2 mlm tu, sy cuma dapat bersama diorg sekejap je..pastu kena masuk bilik tidurkan bb yg kepanasan. Tu psl nangis je.

Silakan isi perut anda dgn hidangan yg pelbagai ni.

Rupa ayam bbq kami setelah dipanggang. Sedaap banget! Habis terus..punyela sedap, kan? Hmm..kami dah terlepas bbq org2 durham-msian..rasa cam nak buat je utk family kami tp di sanaa..ada ke org len yg nak join..buleh ajaa.."apa yg penting, kerjasama"..

Pagi tu kami mandi manda. Izzah juga tak ketinggalan. Tak takut pun. Siap tidur dlm air lg..[atas dukung ibulaa]. Agaknya dia syok sgt dibuai dek air yg berombak2 tu.

Pak Itam & Mak Itam.
Antara org kuat yg bertanggungjawab buat 'chalet booking' utk program ini.

Bergambar beramai2 dulu sebelum pulang. Ada 5 keluarga saja yg join family day kali ni..
Pak Long & family, Pak Ngah & family, Pak Anjang & family, Pak Itam & family dan family gue.

Ameen ngan belon rabbit muka senget..jenuh ayah tiup belon tuh..sikit punye besar nak penuhkan.

Last sekali acara bersalam-salaman. Masing2 dah punya hala tuju sendiri..Pak Ngah nak hantar Nabila & Lutfi..Pak Long nak hantar Syahir ke asrama..yg lain2 tu, rasanya hantar diri sendiri ke rumah jer. Saya plan nak minta ahli keluarga bergambar ikut keluarga masing2..untuk kenangan. Tapi, nampaknya semua dah 'rushing' ke destinasi masing2, jadik, sy tak suarakanlaa..takpe, len kali.

Hmm..bilalah Family Day sebelah sy pulak ye..
dah la ahli tak ramai..
pastu asyik bz je..

3 comments:

fa10 said...

keluarga belah mak saya pun buat family day setiap tahun...klu tidak, sure x kenal sedara mara sbb kami ni keluarga besar2...dah 2 tahun x join family day...rindu

iu @ wid said...

sonotnyerrrr....

hnyhar said...

[fa10]
hmm..jika keluarga besar,mmg patut buat acara sebegini selalu supaya air dicincang takkan putus

[iu]
best ;D