Monday, 22 June 2009

Dinosaur

Macam ni lah gayanya anak2 sy setiap hari. Takdenye nak pakai baju. Baju pakai time nak keluar/outing je. Selebihnya, free style..cam model kat atas
nih. Bercawat je setiap masa. Menjerit2 bila dipakaikan baju.


Hoh..apalah yg ditilik Izzah hingga naik muncungnya tu..
Seperti biasa ye..sila abaikan apa yg anda saksikan di belakang sinun. Maklumlaah..seperti yg pernah saya bgtau dlm n3 sblm ni..kami 'berkampung' kat ruang tamu tu je siang malam..jadi, kami memang tak menerima sebarang undangan tetamu ye..reject2..

Masa ni waktu petang, time saya pat beranak bersantai2..[ayah as usual, excluded laa..bz beb!]. Terperanjat giler sy dibuatnya bila nmpk Izzah main toy Ameen ni. That thing is very small & so disgusting to me [ gosh!! i hate reptiles ]. Tp kan bb diam terus bila dpt tangkap sekor tyrax ni. Huh, tak takut ke diaa..

Kelakar time bb sentuh2 hujung ekor dinosaur tu dgn jari telunjuknya. Nampak kiut. Kih3..

Oooppss..sikit lagi.
Aksi ini di bawah kawalan ibu sepenuhnya..bila dah besar nanti bolehlah ibu tunjuk gambar ni kat Izzah. Agak2 dah besar nnti Izzah masih suka that type of reptiles lg tak..eii..yurk! Ibu paling tak suka tang tekstur kulit tu..huu..geli gue tgk. Paling tak best time kena kutip dinosaurs tu selepas Ameen & Iffah main. Gelii gue..

Hihihi..dah masuk dalam mulut dah pun. Izzah ketawa hehehe bila tyrax tu dah masuk mulut dia. Lawak betul. Sy pulak lepas nampak dia masukkan dinosaur camtu, terus sy sorokkan haiwan tu. Nanti kang tak pasal2 pulak kena gi hospital. Nyesal tak sudah.

Tiba2 sy teringat masa belajar dulu, dlm kelas Theory of Human Development, Dr. NAHI discussed ttg ini. Barangkali ada kebenarannya teori psychologist Barat mengatakan bayi seusia Izzah ni memang suka masukkan benda2 ke dalam mulut.
"Sucking is a pleasure".

6 comments:

ummunashwa said...

kiut, izzah..makan dinosour! Kak nani bila mahu pulang ke sini? tak rindu rumah ker?

hnyhar said...

hahaa.. skrg ni apa saja yg dijumpa mesti masuk mulut.tiket 5 julai ni..insyaAllah.rindu..mestilah rindu..kehidupan kami kat situ..ntah apalah jd kat rmh tu..

doakan perjalanan kami selamat & bebas dr wabak h1n1.

iu @ wid said...

ish3... cute beno anak dara ni.. sukela gamba yg last tu.. ada gaye reksasee makan dinosour..kehkehkeh...

surela.. dah besar nt izzah tengok musti dia x ngaku tu.. biasa pempuan mmg x suke reptilia gini2.. eeiii mmg geliiii..hehehe

hnyhar said...

iu
kih3..baby raksakser tgh kulum tyrex.

ummunashwa said...

jgn bimbang kak nani, sini takde lalang sampai paras dada....tak berhutan rumah tu.

hnyhar said...

ummunashwa,
eii..tak terbayang jika ada lalang juge kat clarence.really miss the weather.

*dah lama tak join aktiviti durham my..