Thursday, 18 June 2009

J.Co Donut & Coffee

Lepas buat visa kat Izzah Khamis lepas, abg bawak kami jalan2 di Pavillion. Apa lagii..sy pun ajak abg cari kedai J.Co. Kami dah jumpe!!

J.Co ni syarikat Indonesia..donut2 yg ada kat sini cam lebih kurang yg dijual di Dunkin Donut..cuma bezanya, donut kat J.Co lagi lembut. Huu..sedap banget! Pelayan yg ada di kedai ni pun org Indon belaka. "Iyaa..mahu apa kakak..?"

Abg beli half dozen je. Hmm..sedap..sy minta dr abg nak tapaw lg..tp pakai duit sendirik..


Muahahaa..best2!! Murah jer, 1 dozen cuma RM20 saja..kalo beli sebijik harganya RM2.


Inilah rupe donuts kedua yg kami tapaw tu..tak ingat dah nama semua donut ni..ada tiramisu, peanut & white choc.,durian, strawberry, mocha dsb..nama bombastic dia sy tak ingat.

Disebabkan harganya murah jika beli banyak2, maka sy pun borongla sampai 1 dozen.
Yg paling sy suka ialah California Almonds..fuuh..sedap betul yg tu. Yg ada almond flakes tu. Lmbut + rangup..

Ini semua gara2 promotion yg power drpd kawan abang di Dubai tu, Mr. Syamsulfaiz, siap tunjuk gambar donut lg. He3..

Ayah takdela gemar mana donut2 ni..jadi sy & anak2 je yg pulun. Itupun bdk2 ni asyik makan yg topping dia je. Hmm..penat den habiskan. Ayah siap bgtau lagi..sendawa pun rasa donut..kih3. Kesian ayah..kena dera makan donut.

4 comments:

Syamsulfaiz said...

Betul tak saya cakap. Sedap banget kan...Balik bulan Julai seharusnya gue beli..

.:.nurhidayah.:. said...

amboi2 ustazah.

mkn donut,bestnye.
saya stuju dgn ustzh,mmg donut kt ctu lembut sgt333.

iu @ wid said...

ish3.... geramnye nengok.. takpe.. sy balik nt mesti balas dendam.. nk makan byk2.. takmo masakkk..he he heeee

hnyhar said...

[mr syamsulfaiz]
yup!memang ternyata lazat & sedap 100x banget dr donuts yg pernah sy makan sblm ni..walaupun makan keesokan hari, masih lg sedap.

beli jgn xbeli..tp yg durian flavor tu dia deco lain sket dgn yg along tunjuk hr tu..kali ni xde pulak durinye.

nak tanya, kat pavillion je ke ada J.Co ni?waduh2..ssh juga kalo gue kepingin.

[nurhidayah]
yess..tersangatlah sedap..mcm nak mkn lg jer.

[iu]
kih3..nak kasik iu terliur, tu psl tayang2 sket.sedap iu..believe me..tak nyesal beli sedozen.