Wednesday, 3 June 2009

Slim Time

Kali ni entry tersangatla special. Memandangkan hr ni birthday ayah, ibu nak tepek beberapa foto ayah tatkala ayah di era ke'slim'annya. Utk makluman, gmbr2 ni diambil time ketiadaan digital camera lagi. Jadi, ibu amik gmbr yg ada dlm koleksi album peribadi ayah..kikiki..surprise ayaaah..ayah tak tahu ibu publish gmbr masa2 muda ni...

Jom layaaaan..

Ayah di bilik peribadinya..F44 Mahallat al-Siddiq..Selama belajar di IIUM, ayah tak pernah ada experience pindah2 bilik ke..evacuation ke..bkn mcm ibu..asyik pindah aje. Penat wooo..brg2 pun ada yg hilang.

Gambar ni diambil di Ulu Yam. Masa ni ayah di tahun 2 main campus IIUM.
Ayah sgt aktif bersukan. Jadi swimming instructor, IIUM Life Guard, Wataniah, PSSCM, dan lain2.


.Ayah di Madrasah Idrisiah, Bukit Chandan, Kuala Kangsar, Perak untuk majlis penyampaian hadiah & sijil lepas SPM. Time ni ayah tgh belajar kat Matriks UIAM Lembah Pantai. Ayah best student SPM 1994. Chaiyyok ayah..kalah ibu. Aiseh!

Ni sy tak pasti kat mana lokasinya, kena tanya empunya diri dulu. Gaya cam org frust bercinta jer..dengan misai & janggutnya. Kui3..
Masa ni lps SPM juga. Cayaalah kurus cik abe saya nih.
Harap dpt slim cenggini, amacam, boleh tak rasa2nya ayah?

Isk3..kang kalo kurus, ramai peminat pulak kang, susah den!
Apa lagi..masaaak..masaaak..muahahaaa..

8 comments:

HalfBlood Princess said...

hahaha..masak knani jgn xmasak...:D

Oo Siddiq ehh...husben izu duduk kt kolej Farouk...betul, husben izu xpyh nk pdah2 jauh, klu pdah pon lain2 blk je..izu ni hai..tkr kolej siap!hmm...

Nway, blum husben izu lg knani, lg kurus dpd jusben knani...biarla cm skrg..hehehe...klu nk kurus pon, sket jer kn..;)

Apa2 pun best wishes to ur husben.:)

fa10 said...

selamat hari lahir...lain juga rupa ayah dulu dan kini...patut la ibu terkenan...hensem tu

afiquehidayat said...

slm ustazah hanani...
lame tidak dgr..kabare?

alhmdllh...bru dpt jpa offer pi ireland.. tpi twinnig ar..
n myb xamik kut..
parents kate xyah amik...
sementare tuh dq la saye..
mnerussskan cite2 alhafiz saye..

saye da de blog...
hahaaha...bru rse nk wat..
tpi cmbesa la..mle2 cm xreti sgt la..

ermm..
oo...nk ckp nie...alhmdllh
sye dpt anugrh pljr terbaik spm 08..
dayah dpt anugrh perdana 08

ok la...itu sume sejarah..
insyaAllah kcemerlangan aku cube saye kekalkan...

tq for all..
slm~~~

afiquehidayat said...

http://afiquehidayat.blogspot.com/

ni saye nyer blog..ngeh3...
seronok plak da ade..

hnyhar said...

[izu]
kih3..semua xmau kasik hubby slim semula kan?

hubby izu cam iras2 azmeer composer lagu tu jer..

tima ksh [on behalf]..

[fa10]
tima kasih..huhuuu..kalo dia tahu fa10 ckp dia encem ni, alamat tersengihla smpai ke telinga.

memang rupe dia contra sgt dulu dan sekarang..

[afiq]
waah..afiq dah ada blog sndiri ye.okey, nnti sy link.

tahniah dpt offer tu..tp twinning la plk..xpe dok DQ dulu, jd hafiz k?

sy mmg dh tahu awak jd best student tu.tahniah..

sy kat msia skrg ni smpai 5 julai, pastu blk ke uk semula.

iu @ wid said...

fulamak.. ustazah.. slimnye pokwe ustazah ni.. ala2 mcm shah rukh anne pun ade..heheheh (gurau je jgn maraa..;p) ..

pasni kene tayang masak aper ni...mesti besh kak nani masak..special gituu.. lama eh x npk izzah sana ngan iffah ngan ameen... windu pulak.. ngan ustazah x windu sgt...ekekekeke

namakoo fatyn. said...

uztzh. arituh nmpk uztazah dtg gi sekolah kite. haha.

hnyhar said...

[iu]
ha3..iu org ke3 ckp cik abg sy mcm SRK.[hoh?sama tang mana tu eh??]

eh2..btl ke tak wendu kat mokcik?ntah2 saja je ckp gitu kot..keh2.kalo wendu ckp je terus trg..

dah lama cuti memasak daaa..bersempena cuti2 mesia ni..kikiki.so, xde pe nak tepek bende yg I masak.bende yg kami makan boleh tepek x?


[fatyn]
memang sy ada ke smapl tempohari..cuma xsempat nak stay lama2 psl dtg semua..tu pun sejam kat sana.