Wednesday, 6 August 2008

Iffah @ Operation Theatre, Hospital Raja Perempuan Zainab II

video

Sebenarnya cerita ni dah lama..sejak 2 tahun lalu. Pesakit kecil dalam video di atas adalah Iffah, sewaktu berusia 6 bulan. Iffah menjalani pembedahan betulkan lidah (tak pasti pula apa namanya dlm bahasa doktor kan..Abe Die..tolong betulkan ek..hik2). Sebenarnya Abe Die (abah) yang suggest kan operation ni supaya bila besar nanti xdelah dia pelat masa bercakap. Malah Abe Die sendiri yang melakukan pembedahan ke atas Iffah (Abe Die - ENT Specialist @ HRPZ II). Waktu pembedahan ni berlangsung, abanglah yang jadi tukang rakamnye. If not, mana boleh masuk maaa gomen hospital. Aku tak berani nak masuk..takut pengsan pulak. ALHAMDULILLAH..berkat doa semua..Iffah selamat melalui pembedahan tanpa sebarang komplikasi. Cuma aku sedih sangat..sebab masa ni Iffah tinggal bersama abah & ma kat kampung. Tarikh operation ni dipilih pun ikut tarikh aku free (aku dlm full-time course). Tapi, Iffah sangat beruntung sebab ramai sangat yang menyayanginya..maklumlah ditinggalkan ibu sendiri sejak usia 2 bulan lagi..

2 comments:

Miim said...

kesian tgk budak2 kene operate.
anyway
nnti bersalin videokan jgk...

hnyhar said...

uii..bersalin xmau la video. malula beta. selepas proses tu..boleh.