Saturday, 9 January 2010

Tetamu dari Edinburgh

Minggu lepas kami menerima tetamu dari Edinburgh untuk sarapan pagi. Faten ni kenalan blogger saya. Belum pernah bersua muka sebelum ni. Sementelah beliau berkunjung ke rumah kawan sekolahnya, Hanira yang kebetulan tinggal tak berapa jauh dari rumah saya, maka saya pun ambil kesempatan jemput dia sekeluarga datang ke rumah untuk breakfast.

Masa gambar ni diambil, mereka dah nak balik pun. Dah selesai breakfast. Sepatutnya dalam foto ni ada Hanira, tapi masa ni dia dah balik rumah sebab kesihatan tak mengizinkan. Tak sempat makan apa2pun kat rumah saya pagi tu.

Menu makan pagi, nasi lemak. Ini saja yang dapat saya sediakan untuk sarapan. Nak masak sambal sotong, takde sotong pulak..hehe. Sambal tumisnya pula pedas pasal guna cili kering pakistan..huu..pedas weh. Sian tetamu saya..pedas ko?

Sardine roll. Lama dah saya tak buat ni. 1st time buat sejak datang UK rasanya. Kat Malaysia dulu biasa buat..terutama time bulan Ramadan. Maklumlah, saya bukannya jenis yang beli kuih muih di bazaar. Sebab, selalu terkena kuih basi..masam..dsb.

Biskut mazola & kek.

Kek Carrot. Buat lagi, tapi rasa dia agak pelik sikit berbanding yg 1st dulu. Huehuehue..

Saya dan Fa10, bergambar sebelum mereka keluar jalan2 ke bandar Durham. Kecil molek orangnya. Ok fa10, silalah berkunjung lagi ke rumah kami ni. Kan ke tak sempat nak explore Beamish Museum hari tu.

6 comments:

UnGu VioLet said...

wah2.. kak faten yer.. kecil2 manis gitu kan kak.. agak2, bilelah pulak mar nak jumpe akak nie kan..

erm... bestnye nasi lemak tue.. bau sampai sini la kak.. :)

fa10 said...

terima kasih.. seronok dapat jumpa mato nga awok. insya alllah kita jumpa lagi di Beamish Museum yer...

hnyhar said...

mar,
k fa10 la sapa lg..hmm, hr tu akak dah gi lampeter, rasanya last dah tu kot..xsempat nk jejak kasih..nk jumpa akak, kena dtg sinile.

nasi lemak sempoi je mar.. :D

fa10,
samo2..sy pun seronok. insyaAllah, nnti dtgla lg, blh jmpe plk.

Hanif said...

bestnyer sardin roll...

MY HEART said...

haih.. bila la pulak nak merasa terjah umah akak kat sana.... haih *mengeluh sebab jeles*

haih... sekali lagek...

hnyhar said...

hanif,
hahaaa..tiap kali nak mkn sardin roll mesti abezul akan sebut nama mu..dia kata mu suka mkn ni..ingat dia ko mu..kih3.

my heart,
jomla terjah..tp better hello2 dulu b4 membuat terjahan..ekeke