Monday, 11 January 2010

Nostalgia untuk AbeZa

Entry ni saya embed dari Youtube. Ada banyak kenangan manis dalam lagu2 dendangan Tommy Page ni. Dah lama saya tak dengar lagu2 ni. Pagi2 tadi saya dapat sms dari abang sulung saya mengatakan beliau teringat akan adiknya tatkala mendengar lagu2 Tommy. Perasaan saya bercampur baur..terharu..sedih..tapi dalam masa yang sama saya gembira sebab 'abe' masih ingat kenangan lama hubungan keakraban adik beradik. Tak dapat dinafikan saya juga merindui kenangan2 lama bersama adik beradik masa masing2 belum berkeluarga..sungguh indah.

Abe berada dalam keadaan kesihatan yang kurang memuaskan tika ini. Saya dan keluarga berdoa kepada Allah SWT moga abe sihat walafiat.

I miss u too!


6 comments:

Anonymous said...

those were the days which will never return...banyak sgt kenangan manis terutama semasa bersama dgn arwah atuk (tok cik)...OHARAK....

ayu said...

abe awak sakit gapo nani? moga dia cepat sembuh..insyallah.

Amir al-Wadud said...

Salam,

menitis airmata abg bila baca blog nani ni. akak sekadar senyum je... syahdu juga. abg mc sampai 12hb Jan (selasa) esok dah start keje.Cuti 5 hari. Tapi doctor pesan klu rasa lain macam cepat2 gi jumpa Dr.

hnyhar said...

abe,
yeah..u're right. but, they are still fresh in our thoughts. kesian tok cik asyik kena usik ngan cucu2nya yg nakal..apapun, arwah tokcik happy dok ngan kita, kan?

**oharap diampun masulto nageri..sultan berpangkat kcmd..ampunlah patik kebowoh doli..sultan dihadiohkan kcmd..ehehe.. :'(

k ayu,
abe nani demam [suspected denggi]. hr tu warded dah. terima kasih..amiin.

k tie,
salam,
hmm..nani pun sedih masa dpt sms dr abe tu. dah la masa tu kul 4.15 pagi. mestilah ingat kenangan lama2..lagilah dengan adik beradik kan. abe dulu walaupun masih sekolah, tp pandai jaga adik2 yg kecik..siap suap makan nasi lagi..memangla dia cpt marah [takut bila dia mrh], tp dia cpt baik jika kita minta maaf.

siannya asyik demam je..mungkin antibodi dah xstabil kesan denggi berdarah yg dulu. apapun kami sentiasa doakan moga abe cepat baik dan sihat macam dulu..

Amir al-Wadud said...

nani,
Skrg ni akak tgh buat disertasi, risau sgt coz tak berapa pandai. Baru bab 1 dah pening. Kalau Nani free, akak nak minta tolong downloadkan latest research pasal strategic managemnt in education and latest theory psl bende ni, yatiamat@yahoo.com

klu ada, emel kat akk yea. cuti tinggal tahun ni je ....klu tak siap naya le..

hnyhar said...

kak ti,
hmm nnti kena tanya zul dulu camne nak access journal..ekekeke..nani kan tgh CUTII..nnti pape nani bgtau akak.xpe, chapter 1 mmg pening sbb merangkumi keseluruhan tajuk dissertation...nnti bila dah settled, chapter seterusnya ok je..