Thursday, 3 December 2009

SMB Meeting & Kalut

Hari ni cikgu2 SMB bermesyuarat. Alhamdulillah, banyak juga yang kami bincangkan. Tempat meeting kali ni buat kat rumah Kak Azizah. Hehe..best2..selepas meeting kami semuaa dijamu dengan laksam. Pheeww..sedap! Dua kali jugalah saya tambah.

Disebabkan sy meeting berlanjutan pula sampai jam 2.45 ptg..maka terkocoh2 jugalah nak keluar jemput si Ameen & Iffah. Melihatkan 'kekocohan' saya itu, maka dgn gentleman nye hubby kak Azizah, Amir offer nak jemput budak 2 org tu di sekolah. Ish, berat juga hati sy ni. Mana taknya, Iffah tu susah sikit. Buatnya dia buat2 tak kenal uncle Amir ni tak ke naye kawan tu susah payah nak gi ambil..Ameen ok je.

Nak dijadikan cerita, sy dapat panggilan telefon dr ustz Helmi..memaklumkan kpd sy dia dah ambil Ameen pasal Ameen sorang2 je..takde sapa jemput dia..so, dia kesian, jadi dia terus bawa Ameen balik rumahnya..pheeww..nasib baik ada yg kesian..hihihi. Tapi, uuppss, sy hampir terlupa..Amir yg sepatutnya ambil Ameen dan bukannya ustz Hilmi. Apa lagi..sy terusla bgtau semula..perkara sebenar yg sepatutnya berlaku kpd ustz Hilmi.

Habis je yg tu..dapat pula call drpd Kak Ayu [yg ambil Adam dr nursery]..katanya Mrs. Bell pula nak bercakap dengan saya..ni apahal pulak ni..aduss..dah habis soksek dgn Mrs. Bell..rupa2nya dia nak make sure sy ni happy ke x jika Adam's mummy bawa balik Iffah sekali..oooo..kak Ayu bgtau, si Mrs. Bell [nursery teacher] ni, berkali2 minta maaf dan tak benarkan Iffah balik dgn org lain selain sy & hubby..itu pasal dia minta nak cakap sendiri dgn saya..hohoho..panjang pula ceritanya hari ini..gara2 sy tak dapat ambil mereka.

Hmm..moral of the story nya...

1. Jika saya tak dapat jemput anak2 dr sekolah, maka saya kena call pihak sekolah bgtau yg saya wakilkan kpd kawan utk ambil anak sbb sy xdpt dtg sendiri..especially di nursery..mereka amat strict dlm hal2 ni.

2. Saya mesti jemput anak2 tepat pada masanya supaya mereka tak rasa sedih & tertunggu2..kalau boleh kena sampai awal di tempat kejadian..takdela semput.

3. Kena patuhi masa..bajet masa dengan baik..supaya sy tidak menyusahkan orang lain..sepertimana saya telah menyusahkan mereka yg telah menolong saya hari ini..

TERIMA KASIH banyak2 kepada;

1. Kak AYU, sbb ambil Iffah & susah payah call utk Mrs. Bell.

2. Ustz HILMI, sbb ambil Ameen walaupun sy tak minta dia berbuat demikian..sebenarnya sebelum ni masa kami tinggal di Wylam Street, hubby & ustz Hilmi selalu bergilir2 jemput anak2 disebabkan tugasan masing2..lagipun anaknya Alya classmate Ameen.

3. AMIR, sbb ambil Ameen di rumah ustz Hilmi dan bawa pulang ke rumahnya...pasal sy masih di sana..haha.

Hanya Allah SWT sahaja yg dpt membalas jasa baik anda semua. Sy sungguh terharu.

Maka, sampailah belaka di rumah Kak Azizah tu dgn selamatnya tadi..kih3. Lepas tu kami semua menjamu seleralah anak beranak masing2..terima kasih tuan rumah! Lain kali kami nak buat meeting kat sana lagi...hehehhe.

7 comments:

ummunashwa said...

Salam kak nani,

Saya dah check jadual saya aminggu depan. Workshop saya kat hospital tu hari Selasa,bukan Khamis.. jadi minggu depan saya boleh ngajar lagi Group B...InsyaALLAH. Hari ujian (the week after) tu pula tengok dulu camana, ya..

hnyhar said...

waalaikumussalam,

ok. apa2 nnti ina bgtau je akak ye..dan bagi buku sekali..

faiq zaini said...

salam ustazah..

da blek msia?

HalfBlood Princess said...

bagusnya..masih rmi lg yg prihatin..;)

Wah, cantikla gmbr kt ats tu..sedondon gtew..hehe..hepi belated eidul adha Knani...:)

P.S Izu add Knani kt facebook..hihi

hnyhar said...

faiq,
waalaikumussalam, tak baalikla..ada kat sini ni haa..

izu,
hehe..ok..nanti akak confirm request tu..nnti kita chat kat fb pulak..big hug n kisses to both angels..

UnGu VioLet said...

busyla yer akak masa nie kan.. sibuk uruskan anak2.. mar selalu singgah sini.. jenguk2 akak ngn anak2 akak yg comey2 tue..

hnyhar said...

ungu violet,
hmm..mmg busy lately..mcm2 program adaa..satu2 nak kena organize dlm kepala ni..huhuu..

*tima ksh sudi dtg ke sini..