Tuesday, 29 December 2009

Sepetang di York

Suatu masa dulu kami pernah jejak kaki ke sini, semasa dalam perjalanan menuju ke Leicester. Tak sangka, besar juga tempat ni. Siap ada play park berbumbung untuk kanak2 bermain. Cuma satu je, takleh juga nak biarkan kanak2 bermain sendirian, kena awasi juga. Silap2 ada yang kena culik, tak pun sesat2. Ameen & Iffah pun sempat juga main2 kat situ sekejap sekadar nak hilangkan penat setelah sejam lebih dalam kereta.

Dah habis diorang main, kami ajak masuk dalam pulak. Giliran ayah ibu pula nak main..hehehe. Bukan buat apapun, nak cuci mata je. Kami pun singgah saja di sini, bukannya bertujuan nak shopping pun kan. Survey2 dulu..apa2..nanti datanglah kemudian. :)


Masa pegi Oslo hari tu tak berkesempatan nak ke Viking Museum..teringin nak lihat dengan mata sendiri rupa bentuk perahu yang bermuncung tajam ni. Rupa2nya di England pun ada sesat sebijik perahu ni. Jadi, dapatlah saya bergambar bersama.

Kedai coklat....hmm nyum2..tapi belum pernah lagi merasa coklat ni jenama ni. Satu hari kena rasa ni. Kat Malaysia ada tak brand ni ye..LINDT..




Yang lain2 tu, cuci mata je..malah kami tak masuk pun, cuma lihat dan intai saja dari luar kedai.

Iffah dengan IgglePiggle.

Masa ni kami berhenti makan2 sikit..fish fingers dan fries je..sambil tunggu si kanak2 ni main2 kat play area berdekatan cafe di situ.


Izzah pun nak minum jugak. Tengoklah macamana dia sedut minuman [yang telah diganti dengan air kosong] dalam gelas kertas tu. Muncung tak ingat..

Kami meronda je dalam ni..beli makanan je pastu berlaluuu...hmm, besar juga York shopping outlet ni eh. Yang bestnya tempat ni takdelah sesejuk Dalton Park. Mungkin nanti kami datang sini lagi...tapi tu laa...jauuuuhnya nak sampai sini..terbang duit minyak big boss..

5 comments:

UnGu VioLet said...

haah la.. besar.. nampak dlm gambar pun best.. mar tak penah lg sampai york.. nak gie tue nak sgt.. cuma takde geng jer..

Miim said...

try ler coklat tue...kat pasaraya biasa pun melambak...sedap tau tapi rege mahal sikit ler...

hnyhar said...

mar, besar tmpt shopping tu..tp kalau boxing day kata kwn2 kt sini, xdela sale mana.

mimi, hmm rege mahal ke..nak kena cube jgk ni suatu hr nnti..mcm sedap je..

fa10 said...

saya masuk doh kkapung viking tu tp bakpo x perase ado perahu mmucung tu?

Amir al-Wadud said...

salam,
acik nani.. Iffah nmpk cantik skrg.. Ameen pulak nmpk macho n ensem... Acik nmpk.. ermm.. acik cute ar dalam pic profile acik neyh.. he2... Izzah nmpk da cute-miut sangat...