Sunday, 23 November 2008

Ye..Snow Turun..

1st time nak bergambar ber5..tapi masih xperfect kerana Ameen & Iffah masing2 moody..(diorang terkena balingan small snowball oleh budak2 yang main2 kat situ..hmm..)

Tak buat slide pun gambar2 ni..malaslah..lagipun banyak, nanti jemu pula nak tunggu sampai abis kan..Lagipun kalo buat cmni bolehla atuk, nenek, opah & kaum kerabat tengok betul2. Alhamdulillah..turun juga snow hari ni eh..rumours tu betul laa..tenkiu Encik Rumours.

Gambar ni dirakam dari tingkap master bedroom.

Bangun tidur pagi tadi, suruh Ameen & Iffah intai kat tingkap..tengok2 kot2 ada snow. Pd mulanya Ameen kata xde pape..tapi lepas tengok utk kali ke-2 br dia perasan ada snow..terjerit2 dua org tu bgtau kami. Terus minta ditukarkan baju & seluar. Apa lagi..kelam kabutlah ayah & ibu menukar pakaian ketiga2 nya..

Bersama dengan anak2 Malaysia yg lain..jiran depan rumah jer. Anak Tok Penghulu..
Ameen tak sabar2..

Bersama Izzah..heheh..nak turun juga main snow kami ni walaupun baru 36 hari..aku terlupa nak pakaikan baby cap utk Izzah..nak cepat..bila dah masuk keta baru ingat..malas nak masuk rumah lagi..nanti bos bising..lambat katanyaa.
Biarlah budak 2 org tu dlm keta..(tengah menangis xnak main snow). Kami pula yg bergambar..heheh.
Bersama Adila & Fateehah
Bersama Kak Intan, Kak Marlina & Fairuzi (dari kiri)
Bersama Kak Wan (WKB) dan 2 org puterinya.
Ayah dengan baby Izzah di tepi taman Bowburn. Kat padang taman tu xde snow pun..dulu banyak snow kat situ..biasanya bila snow turun, kami akan lawat kat taman ni dulu.
Masa ni diorg berdua dah ok. Dah makan2 roti dalam keta..mood pun dah stable, so keluarlah diorg bermain snow yg kian cair tuu.

Iffah dengan snowsuit nya..semua pink.
Ameen..glove biru tu yg no 2 dipakai hr ni. Yg merah dah basah..memang kena bawak spare pakaian diorng ni..yelah bila baju basah, nangis..sejuk.
Puas tengok snow..singgah rumah Kak Zue jap..rumah akak ni betul2 depan taman tu..sian Kak Zue, susah2 ready kan makan2 utk kwn2 Malaysia yg xmalu nih..len kali kalo snow trn lagik, kene wat potluck ler..naye kawan tu sediakan makanan byk2..macam open haus la pulok. Takpela Kak Zue..da nak balik Mesia pon kan..lagipon, ni kira open haus raye aji in advanced la yek..tadi kami pekena laksa asam dan nasi lomak buah bidara. Nyum2..
Snow dah mula cair..
Haa..yg ni mereka ber3 bergambar suke2 ceria di perkarangan SGIA. Kat sini masih ada snow..tp nipis daah.
Bukan senang nak rakam imej yg sorang nih..
Dr td Iffah nak buat snowman dgn snowball tu..tp xjadik2 jgk..ibu malas nak tlg buatkan sbb sibuk dgn baby..lagipun sejuuk.
Snowman atas kubur di perkarangan Cathedral. Datang sini jap ingatkan ada lagi snow..rupenye dah cair belaka. Budak 2 orang tu xmau dekat & bergambar dgn snowman ni sbb rupenye mengerikan..maklumlah atas kubur.
Hmm..bila sampai je rumah, snow dah cair..rasanya dah tak turun lagi kot. Takpe nanti ada rezeki dapat main lagii..

11 comments:

Miim said...

waa..snow da turun!
sini hujan batu je lebat
snow lom lagik

hnyhar said...

haa..begitulah kiranya..dptla anak2 main snow..

UnGu VioLeT said...

ha'ah la..
sni ujan batu lebat..
bile la snow nak trun erk..

Beautiful Life said...

Kak Nani, dah lama saya tak ke blog akak, rupa2nya baby Izzah dh berusia sebulan!!! Tekejut gak memula tengok apasal akak dh keluar berjalan2, pulak tuh pakai winter jaket yg sgt cun dgn muka berseri2, rupa2nya dh habis pantang. Mesti cuaca sejuk gila kan walaupun snow dh cair....

hnyhar said...

mar,
akak rasa xlama lg la tu kot..sabor yer

==================

nuwal,
blm hbs lg pantangnya..kamis ni br hbs. he3.jgn terkejuut..dah sihat..cuma xleh lasak mcm sblm beranakla kan..suke ke winter jacket tuh..masa mula2 dtg durham dulu hubby beli kat sini..labuh maa..muka berseri2 sbb berkabung dlm rumah jer..heheh.

Hmm..sejuk tu memanglah..tp kan akak rasa kalo time snow trn, xdela sejuk mana. yg sejuknya time b4 trn tu..huu 2 hari sblm snow mmg sgt sejuk. smlm pun xpakai glove..ok je. tp sblm tuu..wajib pakai.

ummi said...

Nani, sihat nampaknya..alhamdulillah.

Hanif's Family said...

best2...kat sini jgk la panas...suhu cecah 34 C...windu kat UK...

hnyhar said...

kak fini,
Alhamdulillah..sihat. Tak lama lagi kene kembali bertugas nih..masuk opis..heheh. Sekarang ni big boss yg masak..

hnyhar said...

Hanif & Huda,
Haaa3..snow turun daah..padahal dlm musim autumn. huu..panasnye Malaysia..tok hangit ko??heheh.

Dgr2 Huda dah penin2..bykkan rehat..jaga mkn. Kirim slm ko dia. Lama xcakap dgn dia. Internet xpsg lg ke kat umah?

List brg2 kiriman tu dah bg pd Ana sbb abah srh buat. Takpolah dulu..lgpun mu sibuk lagi nak settle down mcm2. Len kali aku srh mu pos pulok deh?

UnGu VioLeT said...

akak, ade tag yang mengena utk akak, dtg ambik kat blog mar yer.. And bt yer kak.. cyg slalu dr mar...

hnyhar said...

okeh..nnti akak datang..tenkiu