Friday, 7 November 2008

Honey Pie Ayah & Ibu

Selasa lepas birthday Iffah yg ke-3 tahun. Ayah belikan sebiji kek Chocolate Gateau untuk Iffah dan kami semua. Bukan itu saja, ada coklat, donut aiskrim & muffin. Ermm..sedaapnyer..terliur ibu tengok..
Kesian Iffah drpd pagi dia tunggu ayah pulang dr Uni D..kononnya dia nak ikut ayah gi beli kek la tu.

Ibu pun xboley nak masak something utk Iffah. Nanti bila ibu dah habis pantang..ibu masak apa2 ye. Tapi, byk2 kek yg kami prnh beli, kek yg ni paling sedap dan cepat dihabiskan oleh budak 2 org ni.


Hmm..birthday gurl xglemer pun hr ni..haa3..xpelah sayang..xpenting semua tu..yg penting Iffah tahu today is her day! 3tahun lalu, pd tarikh 04-11, ibu kat wad..lahirkan Iffah waktu semua org sibuk berhari raya Aidil Fitri..kesian ayah,ibu & Abg Ameen..kami ber-3 terpaksa beraya kat rumah di Nilai jauuuh dr keluarga mengenangkan due date ibu time 2nd day raya.

Hmm..sekarang anak ibu dah besar..dah jd kakak pun. Masih lagi segar diingatan tatkala aku terpaksa meninggalkan Iffah di awal usia 2 bulan kpd ma di Kelantan krn terpaksa mengikuti full-time course. Nak tinggalkan di nursery, masih kecil lagi dan tambahan plk rmhku jauh dr tmpt kursus tuu..xlarat nak ulang alik. Sedih hati tak terkata..Iffah yg xtahu apa2 hanya melihat sahaja ibu mencurah2 airmata tanpa sebarang reaksi.. Hampir setahun lamanya Iffah dijaga oleh abah & ma. Iffah menumpang kasih & sayang atuk,nenek, abah, mama, cikcu & kakak ninie. Tapi, syukurlah keluargaku sgt byk membantu..tak terbalas rasanya..

Birthday present Iffah?? Hr tu dah dapat Barbie princess 1 set dgn baju2..cermin solek, Fairy Princess Castle (dah gantung kat downstairs), DVD citer Fairy Princess dan video Barbie Princess. Tapi, semuanya dapat in advanced..sebelum the birth date. Semua nak princess..hinggakan diri sndiri pun xmahu dipanggil kakak lagi tetapi minta digelar 'princess'..all the time.

4 comments:

UnGu VioLeT said...

bestnye kek Iffah.. special tue utk Iffah comel..

Miim said...

Kek iceland eh...nnmpk sedap.
Kalo kek iceland, tuh mmg fav sy tuh...

hnyhar said...

sedaap..it's finger lickin' good!

hnyhar said...

miim,
aah kek iceland..mmg yg ni je yg kitorg suke ngap pon..yg len kalo try bli..sure lmbt abis..ooh..awk pon iceland die-hard fan ke..