Monday, 17 November 2008

She's 1 month today!

Hari ni usia Izzah genap 1 bulan. Kesimpulannya, ibu pun dah hampir tiba ke penghujung hibernasi..kih3. Nampaknya ada orang yang kelihatan tersangatlah girang..kerana tugasnya sebagai chef sementara hampir luput tarikh khidmatnya..Ibu pun dah mula lepak downstairs..especially bila waktu malam. Gua dah lama xtengok tv bai..
Di tepi workstation ibu..tapi, masa ni dia belum tido lagi..biasanya pagi2 Izzah bangun dalam pukul 8 am..pastu, tukarkan nappy dia..baju..dan lap2 sikit badannya..sejuk pula kalo nak mandikan dia time2 gini..dah wangi2..bagi upah sket. Pastu, letak dia dalam cot..biar dia main2 sengsorang..sebab nak kena settle down Ameen dan Iffah..kdg2 siapkan Ameen dulu sblm ke school..sbb ayah kat dapur, ready breakfast kitorang dan siapkan lunch bag Ameen.

Izzah pula..dia akan main2 sampailah next feeding..lepas tu dia akan tido sekejap..pastu bangun lagi..sebab dia sekarang ni nak tido berpegang la pulak..tak kuasa juga dibuatnya..siang memang dia susah nak lena sendiri..kuang3. Then, kalo dia nangis2..dukung dia dan bawakla dia ke tepi tingkap yg ada cahaya..nanti dia akan senyuum dan cakap2..believe it or not..she can amazingly talk (baby's babbling)..

Satu lagi, Izzah sangat kuat sensornye tatkala ibu tengah ngadap makanan..daripada tido nyenyak..terus bangun..merengek2 minta diangkat..last2 kena mkn sambil beribalaa. Takpun, ayah kena mkn laju2..then amik baby..

Itulah kisahnya sejak sebulan nih..lepas ni tak tahu lagi..harap2nye semua ok sahaja sebab ayah pun dah mula sibuk ke school, attending class n courses.

2 comments:

UnGu VioLeT said...

yerla.. same la ngn kak mar.. kak mar pun sebulan today.. hik2..

hnyhar said...

ulpp..sebulan jgk??alaa..mucuk2 diaa..tp kan kak mar dah pndai msk walaupun br sbulan umurnya...hihi