Saturday, 17 October 2009

Malam ni..

Malam ni sy tinggal dengan anak2 je..abang xde, ke Sheffield krn menghadiri majlis rumah terbuka ust Hasri. Maaflah Laily..sy xdapat join makan2 tu..Ameen & Izzah xberapa sihat jadi malaslah nak jalan2 jauh2 ni. Lagipun abang ada urusan esok pagi, kena bagi talk tentang Islamic finance [ kot..xpasti tajuk sebenarnye apa.. ] di Nottingham University. Jadi, malam ni xtahula abg overnite kat rumah sapa..agaknye kat rumah ustz Hasri kot. Tak pun rumah Marwan.

Malam ni, anak2 awal2 lagi dah masuk sarang..he3. Mulanya tu diorang tengok video..sempatla layan Cinderella II & the Prince of Egypt. Lepas bagi Izzah makan nasi, [ yg lg 2 org tu dah makan awal lagi nasi..], Ameen dah ajak naik atas. Muka pun dah monyok semacam..hmm sakit perut lagila ni kut.

Malam ni, Ameen sakit perut lagi. Sy syak...'kecacingan' kot..sebaaab pernah suatu hari tu sy lihat Ameen ni suka sgt kulum jari2nye padahal sebelum ni tak pernah dibuat mcm tu. Tp itu cuma telahan sy. Nampaknya kena gi wat appointment ngan GP ni. Kot la bende lain pulak. Harap2nye xde papelah.

Malam ni, sy layan diri sorang2 la..dah solat Isya', sidai kain..ajar Ameen buat numeracy homework [ on length ], bacakan bedtime story "the Cat in the Hat", bagi Ameen makan ubat, sapu balm kat perut, gosok perut, tidurkan baby..dan last sekali tinggallah sy sorang2 yg tibe2 je rasa renduu kat si dia..kih3. Hmm..bagus juga berjauhan sekali sekala nih.. [ abg, sila jgn tinggalkan I lama2 lagi mcm 3 bulan dulu ye.. ].

Malam ni, kami tidur tanpa ayahlaaa..sy la tuu yg bakal kena bangun tidurkan Iffah tatkala dia mengigau2..sleep talking tuh..pheeeww..[ dia pernah nyanyi Incy Wincy Spider dlm tidur sambil tersengih2 ;P ]. Dan, nampaknye sy jugalah yg kena bangun legakan sakit perut Ameen jika dia merengek2 malam ni..hmm. Yg sudah pastinya, sy jugalah yg akan bangun BF kan Izzah & lenakan tidurnya setiap malam walaupun abang ada di sisi..

Malam ni nak layan dramaaa laaa...hip hip hooray!!


** Nite nite ayah kat rumah org tu..behave yourself. Sleep tight!



With my kids @ Chester-le-Street carboot fair.

5 comments:

HalfBlood Princess said...

ala siannya...get well soon Ameen n Izzah.. cian jgk kt ibu.. hehe..
happy 1st bday jgk to bb jijah!! dh bsr dh bb...kjp je kn.:)

p.s cantik header pic tuh.i likeee ;)

hnyhar said...

hmm..hopefully cepatlah recover diorang ni..bgn tido kepala pun pening je sbb setiap jam asyik bangun.

tenkiu 4 the wish!

** ;P

iu rf said...

ciannya akak..byk pahala tuh.. kalau i.. x tau sanggup ke idak..hohoho

iu rf said...

patutlah sy sik penin pale.. rupanya kalau sokmo bangun mlm2 kejap.. bangun..esoknye akan penin paler ek..??

ke sy ade penyakit..sob2..

hnyhar said...

iu,
amiiin..moga kesusahan [eh2..ye ke..] ini mendapat ganjaran yg setimpal dr-Nya. kena ikhlaskan hati kn. ye la iu, kalu xcukup tido mmgla pening kepala. na'uzubillah..moga2 kita terlindung drpd penyakit berbahaya..