Thursday, 15 January 2009

Kembali ke Pangkal Jalan

Hari ni kami TERamatlah sibuk..ke hulu ke hilir..ke atas ke bawah..ke depan ke belakang..pendek kata rasa macam nak patah pinggang dan lutut nih asyik naik turun tangga jer. I ni lagilah..udah ler baru lepas pantang..Huu..terasa nikmatnya tatkala dapat "gguling" - dialek Kelate. Letih weih..

Pagi2 kami dah ke Cathedral Letting kononnya nak sign agreement..tup tup sesampai je di sana, worang tu kata jumpe kat rumah terus. Hoh..kene patah balikla kiranya ni. Hapelah diorang ni..apesal la takleh bagitau awal2..tepon ke dulu bgtau. Ngabihkan minyak je ke sana. Jauuuh tuu. Nyarislah minyak dah murah sket. Aku pun ikut sama tadi pasal aku juga wajib turunkan signature. Landlord baru, cik puan Leslie dah ada dlm rmh time kami sampai tu.

Setelah urusan berkaitan selesai..kami pun buat hal lagi..macam mula2 tadi..ke hulu ke hilior..ke ateh ke bawah..ke depan ..naik pusing kelapa sawit nih.

Buat apa sebenarnya kami anak beranak hari ni ye..

Kami nak pindah lagiiii..masuk ni dah 2 kalilaa pindah rumah. Hari tu sbb nakkan toilet dekat dgn bilik tidur..dah tu yg tu je rumah yg kosong..Rumah Wylam sebenarnya ok, dapur luas, dekat dgn sekolah..cuma bilik je ada 2. 1 bilik tu kecik sangat..Ameen Iffah takde tempat nak simpan mainan yg berlambak tu. Lagipun masa tu rumah lain yg ada 3 bilik dan tandas kat tingkat atas takde plk utk disewa..terpaksala amik rumah tu sbb contract dgn landlord dah nak hbs..I pulak nak deliver baby kan..takkanla I nak berkampung (confinement) kat bawah tu haa..

Kali ni kami masuk rumah dekat2 dgn rumah yg mula2 sewa dulu iaitu di Clarence Street. Rumah dulu no 13, yg ni no 10..haa..dekat bukan? Kiranya mcm kembali kembali ke pangkal jalanlaaa..heheh. Rumah ni cantik sgt. Syukurlah dpt rumah idaman. Rasanya tak mau pindah dah lepas ni..

Itu part yg best2..yg tak best pun adaa..esok bermulalah episod senyapnye land line dan internet kami. Harap2 tak jadilah macam dulu..berminggu2 tunggu diorang aktifkan line..

Maknanya...rumah I ni nanti takde tuanlaa sekojap..bila dah ada line tenet nanti I akan story da mory lagiii..bila tuu?? Ntahla belalang..tunggu je ceritenye nanti.


5 comments:

Erieq said...

mula berpindah dah.,mesti penat kan pindah2 rumah nie.,

Hanif's Family said...

pindah time kitorang dah takde...tak boleh la nak tgk rumah idaman tu..

ummi n hubby said...

selamat menduduki rumah baru.. semoga lebih selesa n tenang di sana..

Beautiful Life said...

Sian nya pindah lagi...harap2 bersabor jer la...

hnyhar said...

[erieq]
aah..memang penaat sgt2. skrg dah hbs kemas2 semua brg. baru rasa mcm legaa sket. nak mai rmh ke..jemputlah, boleh makan2.

[teh & teh huda]
eh2..apesal plak xleh tgk..meh le dtg wat phd pulak.

[ummi n hubby]
tima ksh..seronok dok rmh yg besar sedikit..boleh anak2 main2, cuma ruang utk mengemas bertambah lagilaa. nanti jemput dtg rumah, bwk aish n amni. auntie goreng keropok..

[beautiful life]
memang kesian..ha3..tapi rumah ni a lot better than the old one. fully furnished..mcm2 adaa.