Friday, 9 January 2009

..Alahai Abang..

Abg dah terima letter of offer dr DIFC, abg mula bertugas 15 Feb nnti sehinggalah 15 Mei. Hmm..ada masa lagi untuk diluangkan bersama kami. Melihat surat tawaran tu seolah2 mcm keje full time plk..masuk pkl 8 am..keluar pkl 5 pm. Siap ada tasks list lagi. Huuu..byknye yg abg kene buat. Larat ke tuu. Semoga abg dpt tangani dgn jayanya. Amik peluang ni utk manage data collection tau.

Benarlah janji Allah SWT itu adaa...abg pernah dpt sponsor ke Esfahan sblm ni..tapi dgn berat hati terpaksa ditolak sbb masa tu aku bru lps melahirkan Izzah. Aku tenangkan abg..mengatakan ada hikmah di sebaliknya..manalah tahu dapat yg lebih baik nnti. Alhamdulillah..dapat rezeki internship di Dubai pula. Lihat..jika kita bersyukur dgn apa yg ada dan akur dgn qada' qadar-Nya, bukankah kita akan memiliki semula apa yg telah kita kehilangan sebelum ini, malah mendapat yg lebih baik.

Tiada harapan untuk kami ber-4 turut serta. Kami sentiasa ukur baju di badan sendiri. Tak pe..kawan2 ramai kalo nak minta tolong. Nak minta tlg adik angkat pun jauuh pulak duduknya..hik3.

6 comments:

ummi n hubby said...

nani, na xkeberatan kalu nani nk minta pertolongan.. jd ke nk pindah kat clearence pulak ni? xboleh la Aish tgk Amin kat tingkap tu.. Anak sedara (kak ngah) xmai sini ke?

Miim said...

Insyaallah adalah tu rezki nnti nk jalan2 kt Dubai.
Sy pun ada kalo nak mintak2 tolong...
tp leh tlg dengar yo la...hihi

UnGu VioLeT said...

slm kak, ade award menanti utk akak.. dtg ambik yer!!!

hnyhar said...

{ummi n hubby}
InsyaAllah, jika ada apa2 nak minta tolong nnti, Nani bgtaulaa..terima kasih byk2.

Ermm..jadi pindah ke 10, Clarence Street (bkn clearance..). 15 hb ni dpt kunci, officially keluar dr 2, Wylam St. pd 21hb.

Haa..xbolehla nak ngintai2 jiran lagi..hik2. Nanti senang2 bwk Aish & Amni jln2 ke rmh.

Anak sedara tu dtg kot..sambil2 tu dia nak study kat sini.

{miim}
Huh..nak jln2 tu, rezeki bapak budak je kot. Mak budak ni sekadar singgah transit jer. (chewwah..ckp gaya mcm nak blk Mesia jer..).

Takpe waak..dengar & baca cerita saya pun dah kira tolong ler tuu..Apo nok buek..jauuh.

{unguviolet}
Hoh?? Dlm messy2 den ni masih entitle dpt award? Agak2 award apala plk kali ni ek..okeh, nnti dtg amik..

Erieq said...

nasib saje jauh.,kalau saya dekat saya pun nak tolong sangat2 kan kak kan :)

hnyhar said...

Erieq,
Waah..betul ke. Tima kasih. [Isk..kalo tak dah minta tlg adik top up ni..heheh.]