Wednesday, 10 December 2008

Snow @ Bowburn

Last week snow turun dgn lebatnya di sekitar Bowburn ni..4 hari berturut2 dr isnin sampai kamis..hari terakhir paling lebat. Tak nyempat2 nak update blog tentang snow..sekarang baru tepek gambar dan cerita kat sini. Harap tak basi lagilaa pasal snowman pun baru je cair melepek dek air hujan yg turun sehari dua lepas..jalan kaki lima rumah jiran depan rumah kami pun beku teruk..menyebabkan kesukaran utk berjalan kaki krn licin ais yg beku..aku pun hampir terjatuh semasa berjalan ke kereta..licin woo..janganler korang pakai kasut yg xde bunga kat tapak tu..alamatnye jatuh terlentangla nanti..

Masa ni ayah nak gi test di Sunderland..(alhamdulillah step 1 dah lepas..). Lebat pulak snow turun..kata ayah..nampak macam berat kakinya nak ke sana. Tapi, apakan daya..mesti pergi juga untuk dapatkan lesen memandu di UK nih.
Sempat lagi tu amik besen dan kaup segala snow yg melekat atas keta. Disuruh buat snowman untuk anak2..okeylah sayang..nanti Nani buatla..dalam hati..huu..sejuuk tu nak wat lelaki salji..
Heavy snow..cantik nampak pemandangan..sayang sekali masa snow trn lebat tu aku tak dapat keluar amik gmbr psl abg xde kat rumah. Iffah pun dah taknak main snow sebab sejuk katanya. Izzah pula tak tidur..kesian nak tinggalkan dalam rumah semata2 nak kuar tangkap gambar..(bedo'oh..kata org kelantan..).
Fuhh..lebat betul snow kali ni..rasanya paling lebat kot sejak aku berada di sini..
Suasana di belakang rumah..

Nampak gayanya mati daah pokok serai yg aku tanam tuu..penuh snow dalam pasu..jap lg jadik arwah ler..
Inilah rupe snowman yg aku kerjakan di backyard..jenuh juga nak siapkn bende alah ni..aku guna snow yg abg kumpul dan selebihnya aku kaup2 snow yg ada atas simen blkg rumah..tebal tuu..dekat 4 inci..
Haa..dah siap pun..mukanya tak berapa nak bulat ler..sebab time ni baby dah start nangis nak tidur..aku pun apa lagi..pulunla buat cepat2 ..matanya aku pakai kurma..hidung pulak aku guna carrotla..standard tu pakai carrot kaan..pinjam mapla Iffah nak sangkut kat btg leher dia jap..kih3 kelakornye snowman aku nih..senget benget jer aku tgk..Ameen buat lagi cantik kot..

3 comments:

ummi n hubby said...

cayala, dang lg duk gete ke snowman tu.. jd la tu sambil2 duk nyusu anak..

UnGu VioLeT said...

hi kak.. bestnye snow erk.. anyway, i'm back kak!! dah sihat skit dr demam.. :)

hnyhar said...

ummi n hubby,
aah..buat utk ameen n iffah ler. ameen suke giler blk dr school tgk ada snowman kat blkg rumah..

mar,
mmg best..demam makan kambing byk ke ni..akak pun xupdate2 blog lg..bz sbb ada tetamu kat umah..