Sunday, 28 December 2008

Be My Guest

Cuti kali ni kami menerima ramai tetamu. Blog pun tak dpt nak hapdet. First, menerima kunjungan Kak Asma Hakimah sekeluarga dan Prof Nor Zuraida sekeluarga. Kak Asma je bermalam kat rumah kami..maklumlah rumah ada 2 bilik je. Bilik extra tu cinonet je rupenye. Jadik tak dapatlah nak tumpangkan Prof sekali. Prof overnite kat rumah Shifa'.

Seronok sekali dapat meraikan tetamu yg dah lama xjumpa. Last jumpe masa belajo kat U dulu. Skrg masing2 dah punye anak. Kak Asma buat PhD di Glasgow. Prof (kami panggil Kak Nor) pula merupakan pakar psychiatrist di U Malaya. Beliau dtg ke UK utk bercuti bersama keluarga..tup2 bagi talk di Birmingham utk program we ol. Mekacih..

Keesokannya K.Nor ke Newcastle n Cambridge manakala K.Asma kami bawa ronda2 pekan Durham. Semua kedai tutup maklumlah Krismas kan. So, pusing2 je lah then snap few photos.

###########

2 hari kemudian, kami dikunjungi pula oleh rakan sejawat abg di USIM, Ustz Zainurrijal sekeluarga. Semalaman jugalah diorang di rumah kami. Hari ni they ol pulang ke Birm. Abg je kuar bwk they ol jln2 sekitar Durham. Aku stay kat umah je,

There are several photos to be shared..enjoy watching!!







6 comments:

4z dan Ina said...

Salam,

Kak Nani, tambah berkat rumah akak terima ramai tetamu. Prof Zuraidah was my lecturer at PPUM. Sedara akak ker?

hnyhar said...

Salam Ina,
Alhamdulillah..begitulah hendaknya. O..ye ker? She is well-experienced in managing children's behavior. Sedara seIslam..

nar said...

Salam,

Seciterase pulak kita nani...bkn pinggan je serupa, langsir rmh pun sama.hik3

Alhamdulillah,tetamu yang dtg membawa msk 10 kebaikan dan mengeluarkan 10 kejahatan. Bila pulak nani n family nak jadi tetamu akak di lampeter?

Erieq said...

best kan kak.,klu org yang datang dari jauh melawat kite.,

hnyhar said...

Nar,
Salam,
O..sama ke curtain rmh kite? He3..mmg sah la tu secitarasa..

Cuti winter, memang ramailah yg akan dtg bertamu..thn lps kami br jejakkan kaki di sini..

Hmm..ssh juga nk janji tu psl kami dah ke sana dulu, cuma terkilan psl xtahu akak ada sama..jika tak,mesti dah ziarah akak..Mesti dtg rmh Nani tau jika akak jln2 ke utara..

***********

Erieq,
Selamat dtg ke baytulkifli..
Best ker? Skrg ni jauh pun blh jd dekat dgn kecanggihan alat teknologi..
Jgn lupa singgah lagi..

Anonymous said...

Hi all. How are you?