Tuesday, 2 December 2008

Sentuhan Ameen

Sempena dengan ulangtahun ke-100 Bowburn Infant & Nursery School, pelajar2nya telah membuat amal jariah..nak tahu apa dia..jap lagi scroll down k? Waah2..rupa2nya dah tua banget sekolah diorg ni..powernyer educational institution diorang ni kan..masa tu kita kat Malaysia tak maju lagi..sekolah pun tak banyak..
Hmm..inilah dia hasil kerja anak2 Ribena..mereka telah melukis wajah masing2 untuk ditepek a.k.a cetak atas giant handkerchief ni..lihatlah rupa masing2..kelakar sgt2..kih3.
Harga sehelai sapu tangan ni GBP3. Mahal juge..tapi, tak mengapa..buat kenangan lagipun Ameen ada beri sentuhan jugaa.
Har3..Nampak tak muka yang Ameen lukis tu..kelakar. Dulu Ameen bawak balik hasil kerja dia kat school..tentang family & friends..aku ingatkan bende yg dia lukis tu kambing atau biri2..rupenye gambar ibu, ayah & Iffah. Huu..jadik cam kambing jer.
Perasan tak telinganya tak cukup..sebelah lagi takde..heheh. Yang tepi2 gambar muka Ameen tu..classmate dia lah..semuanya kelakar. Best dapat tengok hasil lukisan kanak2 ni..menghiburkan.

7 comments:

Miim said...

har3..
mmg klako lah,
leh hilang burink dihati tgk lukisan nih.
Akak, mcm janji2 jer, kita pun buat apple pie td, tp lom publish dlm blog lg...

UnGu VioLeT said...

sooo cute kak... ameen pandai yer...

Beautiful Life said...

wah artistik ameen ni rupa-rupanya...mana tau nanti jadi pelukis terkenal...jangan pelekehkan hasil nukilan dia...nati terbantut pulak...

tapi saya suka lukisan dia ....mmg comellllll

Anonymous said...

cute nyer... farah x beli pun, mahal lah plak...tapi la ni rasa terkilan lah tak beli bila tgk ameen nyer artwork or handwork.

wkb

hnyhar said...

mimi,
kalo tgk yg len2 tu pasti akan tertawa srg2 sbb kesemuanya lucu2..

yummy apple pie..

^^^^^^^^^^^^^

mar,
skrg dah ok sket lukisannya..tp still draw orang rupa macam tu..lg best satu mata atas, satu mata bawah..

^^^^^^^^^^^^^

nuwal,
auntie nuwal suka ye..nnti Ameen draw muka auntie pulak..

kalo turun bakat ayah, tererlah melukis..(his ayah used to be a good artist).

^^^^^^^^^^^^^

kak wkb,
zul kata boleh beli lagi..masih available. dah tgk artwork farah..cute sgt. heheh..

Beautiful Life said...

Kak Nani, kalau lukis muka saya taklah cacat telinga takder sebelah sbb saya pakai tudung huargh huargh huargh

hnyhar said...

har3..mesti kelakar..
selamat hari raya aidiladha...