Wednesday, 24 December 2008

Bungkusan Misteri 4

Semalam jam lebih kurang 10 40 pagi aku kat dapur..tetiba dengaar ketukan yg kuat datangnya dr arah depan..pelik aku..kuat ketukannya, siap ketuk cermin tingkap lagi. Intai2 tengok..rupa2nya pakciks tukang hantar parcel. Terus aku kelui abang supaya turun layan diorang ni sebab aku tgh menggoreng di dapur.

Tapi, sebenarnya dalam kepala aku terlintas jugak, entah2 parcel abah hantar dah sampai..hmm..lepas pikir 2 kali, mustahil jugak tu pasal baru je pos..

Aku masuk dapur then tutup api..tak puas hati sbb nak tgk apa yg kami dapat.

APAAAAA..??!!##$$%%

Betul sangkaan ku...2 kotak besar ditarik masuk dlm rumah. Aku bersyukur sgt..

Alhamdulillah..

Baru 14 Disember lalu abah pegi poskan dengan Teh..maknanya 8 hari je kotak tu belayar..hari ke-8 dah dapat kat tangan kami. Macam pos udara pulak..terus aku call abah bgtau brg dah sampai..apa lagii terkejut badak abah dan ma. Ma siap menjerit lagi dlm phone tu..tak percaya..

Macam2 ada dlm kotak tu, barangan yg kami kirim, of course..plus brg2 yg abah ma bagi..dan mama Jijah..budak dua org tu excited semacam jer..terjerit2 minta bukakan kotak. Terus dicapai keropok segera dan apa lagi..ngap..ngap..dan ngap lagi..

TERIMA KASIH

Atuk
Nenek
Cikcu
Mama
Abah
Kakak Ninie











8 comments:

ummi said...

Nani, 8 hari tu kapal laut ke? Atau pos laju? Cepatnya kalau kapal laut..Alhamdulillah..

Miim said...

aiyoo
besar nyer kotak!

ummi n hubby said...

hai nani..

best yer keropok tu..
aish n amni nk gi rumah amin la camni.. nk mkn keropok.. terliur ye..

pos udara ke? brape kos?

ummi n hubby said...

besarnye kotak... leh amin pos ke mesia blk tu..

ummi n hubby said...

baca skali lg.. belayar tu.. rezeki baby izzah ni.. pecah rekod tu.. 8hr dah smpi...

UnGu VioLeT said...

wow.. bestnyer yer dpt brg dr mesia.. kena bg mar skit tue kak.. hik2..

hnyhar said...

Ummi,
Kapal laut..Nani pun xsangka begitu cepat tibanya ke tgn kami..

==========

Miim,
Terpaksa tambah brg masuk dlm kotak pasal ianya besau. Heheh.

==========

Ummi n hubby,
Meh ler..nanti auntie nani goreng keropok to aish n amni.

Memang pecah rekod sgt2..kami pun xsangka..rezeki dr Allah..

hnyhar said...

Ungu Violet,
Haiii..dah blk jln2 ke..best tak gi London?? Akak ada tetamu kat rumah ni...xdpt jenguk Mar lg.

Kalo nak, meh ler jln ke Durham..