Wednesday, 4 November 2009

On her 4th Birthday

Hari ni hari ulangtahun Iffah yg ke-4. Jika ikut bulan Islam, tarikh lahirnya jatuh pada 2 Syawwal. Masih teringat lagi saat2 yg dilalui pada hari2 terakhir kehamilan. Oh!Ye..Iffah lahir betul2 pada tarikh jangkaan..jam 9:20 pagi tanpa sebarang masalah, malah cepat sangat proses kelahiran itu berlaku. Alhamdulillah..keberkatan lahir di bulan mulia. Semoga keberkatan itu berpanjangan selama2nya buat permata hati kami ini...IFFAH MADIEHAH..

Jom tengok foto2 Iffah dengan kek birthday nya..yg kami 'buat' kat kedai..ehehe..ayahibu kurang sihat kali ni, jadi mood untuk buat kek birthday kat dia tu tak berapa nak adaa..xpe, yg penting Iffah happy di hari ulangtahunnya.

Iffah, maaf ok ayahibu tak buat birthday party utk kakak. Hanya kecil2an sesama ahli baytulkifli je. Maklumlah, tengah xsihat kan. Mana ada kudrat iradat nak organize majlis2 seumpama itu. Birthday present? Hari ni kami bagi buku cerita Tweenies; "Happy Birthday, Fizz" je untuk Iffah.

Happy birthday gurl..
Hari ni dalam sejarah..ibu ikat rambut tocang 'piggy tail' melekat bertahan sampai ke petang..jika tidak tu..sejam je dah cabut..suke sangat sbb hari ni birthday dia kot..
Sampai2 sekolah je teachers dah bgtahu;
"It's your birthday today Iffah..how old are you today?"



Bergambar bersama dgn Dora birthday card..sukaa sangat dia.

Iffah dapat birthday card drpd Mrs Gilham & angkatannya. Seronoknya Iffah bukan kepalang tatkala dapat kad tu..diusungnya ke hulu ke hilir..masuk toilet pun dia bawak kad tu..he3.


Dia excited sangat tadi balik2 je dr sekolah..tengok2 ada kek birthday untuk dia kat rumah.


Dapat je kek ni terus lupa kek no. 4 yg dia pernah request sebelum ni..heheh, selamat telur kat dapo [ayah muttered..]

Ameen pelik kenapa Iffah sambut birthday 2 kali [sekali di Malaysia, sekali di UK]. Hahahaa..kat Malaysia tu beli 2 bijik kek pasal nanti kang mengamuk sedunia..Ameen ok je, kalau Iffah di tempat itu agaknya..huuu, no comment.

My lovely kids..
Izzah tgh moody..lapar & nak tido..

Selamat Hari Ulangtahun ke-4 anakku..

Ayah & ibu hanya mampu mendoakan yg terbaik saja buat anak2..semoga Iffah membesar menjadi anak solehah kpd ayahibu..bijaksana dan berjaya dlm hidup di dunia dan akhirat..

10 comments:

MaMa3H said...

Happy birthday Izzah.Semoga menjadi anak solehah....:)

ummunashwa said...

Happy Birthday, Iffah!..

Kak Nani, saya membawa salam kak mimi & kak Iza dari Lampeter. Lagi satu, ada hadiah dari Kak Iza untuk kak nani.. bila free? Ina nak singgah antar hadiah tu....

hnyhar said...

mama3H,
tenkiu aunty Dina.. amiiin..

ummunashwa,
tenkiu aunty Ina.

Waalaikumussalam WBT..aik? Ina ke Lampeter ke? Bila? Waah..bestnye..akak bila2 je free..cuma call dulu kalo nak singgah..terima kasih..

HalfBlood Princess said...

Happy bday Iffah!!! so cute her...suka tgk muka2 dia posing tu, so happy n excited. dia dh phm kn bday dia kak...kek plak cantiknya.;)

Ala xperlu majlis besar2an, yg ptg dpt meraikan dgn keluarga pon dh memadai, lg sweet. ye tak? suka la tgk gmbr derg btiga tu. sume comey belaka!:)

hnyhar said...

halfblood princess,
oh..tenkiu aunty izu..mmg dia dah fhm konsep bday tu cuma xfhm knp kena celebrate once a year..kikiki.

kalo wat mjlis, kita tend to not concentrating on the bday gurl..mesti bz kt dapo.. uruskn guests..takpela next time..

fa10 said...

happy birthday izzah..td kat fb lupa nak wish. Saya pun x berapa suka buat birthday party besar2... penat. sekali sekala blh la... klu kat mesia order ngan catering jer, blh buat doa selamat sekali

pasal halloween tu... dah 3 kali halloween kat scotland, x pernah lg sy kena trick or treat... ikut tmpt kot

hnyhar said...

fa10,
tenkiu. sy prnh buat open house dulu masa di malaysia..pheww..penat sgt tau. pengsan malam smpai pagi..kat sini dh style kongsi2 buat majlis makan2..senang sikit & xlah penat mana sediakan juadah byk2. open house hr tu pun dh buat mcm tu.

halloween tu, mungkin lain tmpt lain cara sambutannya kot eh..

UnGu VioLet said...

cute miut adik iffah nie..

Amir al-Wadud said...

salam,cik nani..
kat sini hanya nak ucapkan happy belated birthday to Iffah Madihah..

hnyhar said...

amir al wadud,
thanx for dropping by!
huh, acik tahulah sapa nih..baca comments pun dah tahu sapa....


** i recognize ur 'pert'!

salam utk semua..abah, mama & aklumai..