Friday, 18 March 2011

Red Nose Day


Hari ni 18 Mac, Red Nose Day di sekolah budak2 ni, Ameen dan Iffah sepatutnya mengenakan pirates costume untuk Comic Relief. Malangnya kami memang takde pirates dressing up, baju yg kaler hitam putih atau belang2 pun takde juga. Puas saya dok fikir macamanalah nak kasi pakaian ala2 lanun ni. Ada juga idea nak buatkan eye patch sorang satu [Iffah sah2 xnak pakai..haha], tapi xde pulak sapu tangan..yang ada pun milik Izzah, kaler pink dot2 pulak tu..

Last2, mereka berdua pakai baju biasa je..Ameen pakai baju Spongebob, Iffah pula pakai blouse t-shirt je. Kesian pulak kat diorang. Ibu tak berapa kreatifla..hihi. Harap2 diorg tak bising la balik rumah pasni.

Sedikit info mengenai Red Nose Day;

Red Nose Day is the main way in which Comic Relief raises money. The first Red Nose Day (RND) was held on the 5 February 1988 and since then they have been on the second or third Friday in March. RND 2011 was on 18 March.

Red Nose Day is often treated as a semi-holiday; for example, many schools have non-uniform days. The day culminates in a live telethon event on BBC One, starting in the evening and going through into the early hours of the morning, but other money-raising events take place. As the name suggests, the day involves the wearing of plastic/foam red noses which are available, in exchange for a donation, from Sainsbury's and Oxfam shops.

It's a day like no other when the whole country gets together to do something funny for money and change countless lives in the process.

source: aboutrednoseday





***err..kalau payung hitam putih versi lanun, saya ada!!! siap ada gambar tengkorak lagi..

4 comments:

Amir al-Wadud said...

hehe.. =D

hnyhar said...

apaa....???xpercaya..??

afiquehidayat said...

ooo..itu ke..
igt kan ape tadi
pelik btul name nyer

hnyhar said...

afiq,
iye..sekolah kat sini selalu je ada event mcm ni purposely to raise small donation..kdg tu pakai pyjamas..party dress..mcm2..best kan..masa sklh dulu xde plk event mcm ni...