Friday, 16 May 2008

Hari Merayap


Pada hari Selasa yang lalu, sekembalinya ibu & Iffah menghantar Ameen ke school, kami telah merancang untuk lepak di Bowburn library. Tapi, lupa pulak hari tu library buka pukul 2 pm. Jadi, apa lagi..kami pun merayau2 la di sekitar library & Bowburn Community Centre. Sebenarnya, aku nak train Ameen & Iffah membaca buku..paling tidak pun menggemari buku, supaya bila besar nanti boleh jadi orang yg berpengetahuan luas. Orang yang gemar membaca susah nak jadi nyanyuk..


Iffah leka bermain dengan bunga dandelion. Bila ditiup maka akan berterbanganlah biji2 benihnya..sebenarnya ibu yang introduce kpd Iffah bunga ni. Iffah sangat excited..pantang ternampak si dandelion..mesti jadi mangsa ragutannya.


Pink nye bunga ni..di gelar Cherry Blossom..tp bukan pokok buah ceri tu. Sangat menawan mata yang memandang.


Inilah dia pohon epal. Cantik bukan bunga2 nya..warna putih. Pohon ni bersebelahan dgn Bowburn Community Centre. Tunggu sajalah musim autumn nanti..heheh..akan ku pulun epal ni habis2an.

1 comment:

siti raihana said...

salam acik n acik nani..

amboi tembamnye himawari nih..
acik,masukkn la pic byk2 sket..
tak puas tgk nih..