Wednesday, 18 May 2011

Little Cook

Kelmarin saya buat kek coklat yang pada asalnya nak dijadikan buah tangan kepada SV hubby. Tak sangka pula kek coklat moist saya kali ini bertukar menjadi kek yang rangup pula. Apa taknya, Izzah ni, entah bila dia pulas butang oven tu dari suhu 150 C hinggalah ke 230 C. Mana tak hangus kek saya. Itupun dah 30 minit berlalu. Nasib baik sempat diselamatkan..tapi, kek dah jadi kuranglah moist nya. Tak macam selalu buat.

Jenuh juga nak mengikis kesan2 rangup di tepi2 kek. Jadi kecik dah kek tu lepas kena kikis. Nasib baik jugalah SV hubby tak jadi nak jumpa atas masalah kesihatan. Alhamdulillah, bolehla saya buat yang lain untuk beliau nanti.

Rupa kek yang hangus..hmm..

Lihatlah spring form baking tin saya yang kehitaman.

Inilah dia Little Cook saya. Lihatlah apa yang dia makan. Cupcake kertas milik kakak Iffah pula jadi mangsa. Masa ni konon2nya dia sedang role playing tengah masak2..tu agaknya pegi pulas oven ibu kat dapur. Anak...anak...

2 comments:

Lady Lavender said...

hiihi..kita pun pernah jadi camtu..pulas maximum 300 degree..sib baik cepat sedar, kalo tak sah jadi kek rentung :-)

hnyhar said...

lady lavender,
huh, panas tuh..ini kalau oven tu lagi tggi nombornya, gamaknye dipulas smpai hbs kot izzah ni..cobaaan...