Monday, 31 January 2011

Visa Extension

Hari ni kami dah dapat visa drpd UK Border Agency. Alhamdulillah..lama pulak dia kasi berkampung kat sini. Tapi, jika semua urusan dah selesai [ a.k.a. biasiswa pun selesai ], kami akan balik ke kampung halaman jua walaupun tempoh visa tersangatlah lambat lagi nak habis. Kami berdua bukannya bekerja macam kawan2 yang lain..manalah mampu nak hidup tanpa biasiswa kat sini weh. Alamatnya kering kontanglah simpanan kami..
[ err..ada simpanan ke? ]

Visa yg kami dapat utk extension ni berbentuk kad, macam smart card/IC. Mesti bawa bersama passport jika nak ke mana2 samada dalam UK atau EU. Rasanya kami tak keluar ke mana2 negara EU dah kot. Sy pun dah takde mood nak naik belon lagi.

Bab visa dah selesai, sekarang kena kumpul kotakla pulak. Pesan kawan2 yg dah pulang ke tanahair, jika lebih kurang setengah tahun lagi nak balik, bawak2la bungkus @ packing barang2nya. Sebab, bila dah tiba saat2 akhir tu, kita akan berada dlm kesibukan yg sangat maksima. Nanti silap2 pening kepala..itu belum campur demam ke apa. Buatlah sikit2. Hmm...kami baru bungkus buku2 sebab itu je koleksi kami yg paling banyak. Pinggan mangkuk? Adaa..cuma tak berapa banyak. Tu yang tak sabar2 nak tunggu Spring & Summer ni..sempat speed shopping di carboot...
[ alamak..carboot je..? :P ].


13 comments:

Miim said...

Kak Nani,
Dpt extension sampai bila? Hmm...mmg dah boleh sangat start packing2, esp yang barang2 kaca tue. Yang tu paling leceh sbb nak kene proper, ditambah dengan nak melayan anak2, jd makin rumit kalau buat last minute. Don't worry kak, banyak lagi masa nak kumpul barangan carboot mahupun yg baru...sana carboot dekat2, bleh pi tiap2 minggu sabtu ahad kot...

hanifatyha said...

kak,bile balik Msia??wah!!sempat lagi shoping kt carboot..dah wat koleksi port merion belum??hehehe..sure berkontena bawk balik nie,takpe nnti kite dtg umah akk hiasan sume dr europe~english style gitu!

zarina said...

Brapa lama dpt extension visa?

NUR said...

Salam kak nani...

Bila nk dtg Birmingham?

Mmg betul tu, kena start packing dr awal, klau tidak x menang tangan la msa nk blk nnti.

hnyhar said...

mimi,
dapat 1 tahun 4 bulan..lama juga tu. nak start bungkus dah brg2 kaca ni. mmg pun, nak melayan karenah 3 org ni pun xmenang tangan dibuatnya. yg buku hr tu pun ayahnye yg packing :) brg kaca ni harus 'mem besar' yg buat. carboot 2 kali seminggu khamis & ahad. kena speedy la..hohoho.mimi blk mac ni ke? ish xlama dah..

aty,
blk tgh tahun ni insyaAllah..tp xtahula lagi bila tarikhnya. alamak..mana ada english style sgt deco nya aty..cuba dtg tgk nnti.. :)

hnyhar said...

kak zbz,
1 thn 4 bln.. :)

syura,
wslm..hmmxtahula bila pula nak turun birm.dgr2 ustz dah hbs viva ye? alhamdulillah..ke tggu konvo dulu? bestnya ustz dah siap..bila syura nak blk malaysia? dtgla durham sblm blk... :)

hnyhar said...

aty,
abgzul xsuka portmerion la aty..huuuhuuu..nmpknya kenalah knani cari yg lain..ngeeee

Hamizah said...

tips yg bagus ni..
tggu la sebulan dua lg,kami pon boleh la cr kotak2 byk2..heheh

hnyhar said...

hamizah,
elok sgt tu..kumpul awal2, packing sikit2..lama2 siap.

zarina said...

Nani, sorry lupa nak jawab pasal bubble rap tu. Mana2 bubble pun boleh. Kalo mampu pakai dua2 sekali. Tapi rasanya yg big bubble tu mahal lg.

hnyhar said...

kak zbz,
dah beli tp yg kecik je..tgk yg mana murah..hihi. br beli sikit ni..xtahula pasni byk mana yg hbs..lgpun brg xdela byk mana..nak kena cari lg nnti ni..

Badrul Hisham Abdul Kahar said...

Cool, kami lagi 15bln nak so kita ingat petua ni.
Tk
http://badrul-perjalananku.blogspot.com/

hnyhar said...

badrul,
duk kat mana..15 bulan tu visa extension ke? syukurlah dpt lama sikit..kalau dibuatnye depa kasi 4 bln xke naya..

**will add your link to my list.tq