Wednesday, 30 September 2009

Resume Blogging

Assalamualaikum..
Huh, dah lama betul sy tak update cerita kami di UK dalam baytulkifli ni. Sy agak sibuk sejak sebelum raya lagi. Kami menerima tetamu dr Dubai iaitu kawan ayah masa ayah tumpang rumah beliau time buat internship dulu, Mr Syamsulfaiz [Along]. Turut serta, isterinya, Mrs Zuraidah [Ida], anaknya Adrin & juga adik along, Mr Syahrul Anwar [Ooi].

Mereka ni tiba di rmh kami 2 hari sebelum raya. Sampai2 je tghri tu, lps solat Jumaat ayah bawa diorg ni ronda Dalton Park factory outlet. Keesokannya pula [last day puasa], ayah bawa diorg round Edinburgh. Kami xikut. Sy nak masak utk berbuka. kalo sy pun ikut, alamatnye terjelepekla sy nak masuk dapo.

Nampaknya setiap kali sambut raya di UK, kami ada tetamu di rumah. Kecuali 1st raya hajilaa..psl kami br je 9 hr sampai di Durham masa tu. 1st raya puasa, ada adik sy, Hanif. 2nd raya haji, ada abg n kakak Zul, Angah. Dan kali ni, 2nd raya puasa, ada kawan kami pula. Pastu sehari slps raya kami dah chow ke mana2....

Kali ni kami menjelajah bandar London dan Paris. Nanti sy akan cerita kemudian. Cerita Liverpool hr tu pun blm hbs daaa..


4 comments:

HalfBlood Princess said...

Oo ada tetamu rupanya..pttla snyp je. hehe...

wah bestnyer pegi paris!! cpt update eh, x sbr nk tgk gmbr! mst seronokkan!:)

HalfBlood Princess said...

Oo ada tetamu rupanya..pttla snyp je. hehe...

wah bestnyer pegi paris!! cpt update eh, x sbr nk tgk gmbr! mst seronokkan!:)

hnyhar said...

aah, ada tetamu jauh. best g paris..tp xpegi disneyland lg ni. next time kot sbb xcukup masa..round love museum pun xhbs..

hnyhar said...

ralat: bkn love museum, luvre museum.