Monday, 7 September 2009

6th September in UK

Hmm..happy 6th anniversary for both of us.
Hari ini kalau di 'rolled back' 6 tahun lalu..kami tgh berkenduri kendara sempena pernikahan kami. 7 Sept di rumah sy..13 Sept di rumah abang. Ada banyak nostalgia & kisah2 menarik di sebalik itu semua. Kuang3..ye x abang?


Semalam, ayah cadangkan ibu masak nasi minyak sebagai juadah special sempena ulangtahun perkahwinan kami. Alhamdulillah, berjaya menyiapkannya walaupun badan keletihan yg amat sbb bersahur roti sekeping dan air masak secawan..kui3..terlewat bangun daa..

Kami 5 beranak makan dengan berselera sekali malam semalam. Hmm..biasanya ayah & ibu je yg makan banyak tapi kali ini anak2 yg 3 org tu pun boleh tahan juga.

Nasi minyak

Kari daging.

Rendang pedas daging.

Ayam goreng.

Jelatah.

Sambal ketuk jawa.

Keledek goreng.
Yg ini ayah punye turn masak sbb ibu dah tak larat lagi nak berdiri goreng bende ni. Terima kasih abang. Lain kali nak letih2 & penat2 lagilaa..heheh.

Ini pun adaa..cucur badak..ni 2nd time buat. Tapi, dohnya bos yg buatkan sbb nanti kalo ibu yg buat tak pasal2 ada doh yg kene masuk tong sampah..disebabkan tahap sabar & tekun yg tinggi maka menjadi si cucur badak ni.

Cheese cake.
Ini 1st try ibu buat cheese cake. Ini kek plg ibu suka. Jadi, ibu mesti terer buat nye. Skrg masih dalam proses pembelajaran..masih belum berpuashati. Takpe, lain kali boleh cuba resipi org lain punye pula. Ye..mesti buat lagi..

Sy tak deco apa2 pun cake ni..hanya tulis 6th anniversary je, pakai coklat. Kira oklah tu..

Semalam, semasa dlm perjalanan pulang ke rumah dr carboot, ayah singgah di coop jap sbb nak beli bbrp keperluan nak masak ptg nya. Tak sangka pula..ayah belikan sejambak ros merah kegemaran ibu..waaah..seronok tak terkata. Hilang rasa mengantuk2 tu. Terima kasih abg masih ingat bunga feberet Nani..warna kuning pun suka juga tp plg suka yg inilah..


Kalo tgh merajuk pun boleh baik semulaa serta merta jika ayah bagi bunga ni..kih3..mengada2 juga ibu eh.


8 comments:

UnGu VioLet said...

Happy anniversary kak.. moga bahagia hingga ke akhir hayat..

erm.. best2nye makanan tue.. yg paling cun, bunga rose gitu!!! ehem2..

fa10 said...

happy anniversary...moga terus berbahagia... romantis juga ayah tu... saya kali pertama dan mungkin terakhir dpt bunga masa konvo dulu ler... mujur bukan peminat bunga sgt...klu x mesti ada yg merajuk setiap tahun ..huhuhu

afiquehidayat said...

romantik nyer baitul muslim ni...
haha..

ustzh
p/s:saya kne wat pilihan la. walo pun sdey sgt2. saya da kuar dq. bljr medic d azhar lps raye. bwh biasiswa maiwp. nnti saya cite d blog full story.

MaMa3H said...

pandainya masak....

HalfBlood Princess said...

Assalamualaikum KNani!!

Happy 6th Anniversary to akk n abg Zul..heheh...bestnyer akk dh 6 thn dh ekk, tp masih nmpk muda gitu n loving sgt both of u...:D

Ank pon dh 3...sambut kali ni kt Uk lg, dlm bulan yg mulia lg....btuahnyer!!! btuah jgk dpt bunga ros dpd cikabg tu....:D

Btuah jg cik abang akk dpt mkn sdp2 smlm...wau wiiii junior juice..trus drooling sy kt cni esp tgk ciskek akkk tuu!!!:D

Smg berbahagia sll hga ke syurga, Amin.Doakan kmi jge yer...:)

arapink said...

lomantikkkknya...bahagianya kak nani :-)

yg paling best menu2 tu semua...makin laparlah perot tengok...hehehe

zarina said...

Happy anniversary. Byk nya masak. Cam kenduri pulak.

hnyhar said...

[unguviolet]
terima kasih mar..amiin..alaah..bulan2 pose ni mmg semuanya nmpk sedap..hahaha..bunga ros tu mmg cun sekali, merah menyala sehangat cinta yg bersemi..phewwiit..

[fa10]
terima kasih..romantisnye sukar dijangka. xpe awak xdpt bunga tp mesti dpt bende lain..hmm apa dia la agaknya tu ye cik fa10..

[afiq]
hahahah..romantik ke..xpe, yg baik sila jadikan tauladan..ye? baytulkifli la afiq.

hmm..apa saja pilihan dan keputusan yg awak buat mudah2an terbaiklah ia. amiin..sy doakan awak berjaya capai impian nnti. belajar rajin2..k?nnti sy follow up kat blog awak.

[mama3H]
oloh..dah terpaksa memandaikan diri dinaaa...huhuuu..

[halfbloodprincess]
waalaikumussalam
terima kasih..aik??mude apa izu..dh hampir 40 thn daa..adoi..cpt tul masa berlalu..loving...??heheh..

hmm..itu semua gara2 jd housewife kat UK..jika di Malaysia, sdh pasti kami book candle lite dinner kat luar..kui3.

kami doakan izu & hubby berbahagia dgn anak2 selama2nya..amiin.

[arapink]
terima kasih..
heheh..tunggu waktu berbuka eh..tidak terniat di hati nak mengeroncongkan poyot arapink.. ;P

[kak ZBZ]
terima kasih..
hmm..tak sedar dh byk menunya.patutla kakki sy letih amat lps msk tu..tido mlm tu pun rasa nyenyak semacam je..kikiki