Friday, 2 July 2010

Ameen Demam Campak

Ameen tengah demam campak [measles] sekarang ni. Sejak Isnin lagi demam..keesokannya baru nampak biji2 gatal yang pada mulanya kami sangkakan ekzema. Hari ni pun saya tak dapat ikut serta projek angkut barang2 ke kontena warga Malaysia yang bakal pulang ke tanahair. Sekadar menyediakan sedikit juadah pencuci mulut saja. Sementelah badan masih penat dek baru saja pulang dari Cumbria. Ameen pula memang sah2 tak boleh berada di khalayak ramai dengan keadaan dirinya yang tergaru sana tergaru sini, silap2 berjangkit pula pada kanak2 yang lain. Semoga Ameen lekas sembuh nanti. Sekarang pun cuma bertahan dengan calamine lotion. Minggu depan boleh kembali semula ke sekolah.

** Maaf aunty Ina dan uncle Fauzi, takpe kami dah hantar wakil big boss tolong angkat2 barang..

9 comments:

hanifatyha said...

semoga ameen cepat sihat ek.nanti ibu ameen lumur ameen dengan bedak sejuk banyak2

hanifatyha said...

semoga ameen cepat sembuh.nanti suruh ibu letak bedak sejuk banyak2 k

ummunashwa said...

alahai,siannya ameen.moga cepat sembuh.Terima kasih krn pinjamkan big boss tu.. mesti sakit badan mlm tadi tu...kami pon dah rasa semacam ni.. abih debu2 rumah 3tahun berkumpulkat sini keluar dari celah2 almari,katil dll

jalilah_jy said...

salam.. ala ciannye dia.. semoga ameen cepat sembuh .. kalu dpt minum air kelapa biar cepat keluar..nanti berbedak dgn beras yg direndam dn tumbuk bersama daun setawar huhu jika ada disana..lumurkan ke badan ameen..supaya tidak berulang lagi..

Lady Lavender said...

Anak saya pun tengah kena demam campak skrg...mcm bermusim la pulak..tapi saya pun tak tahu sgt campak ke chicken pox...harap Ameen cepat sembuh..

hnyhar said...

mama hasif,
terima kasih..dah lumur calamine lotion, bedak sejuk xde..[ameen selalu tanya hasif..serasi btl mereka berdua].

ummunashwa,
tenkiu aunty ina..big boss siap mkn ubat blk tu..skrg dah rasa lega kn, brg2 dah pos..bestnya dah nk blk..

jalilah jy,
salam...terima ksh berkunjung ke baytulkifli..ameen dah makin ok tp bintik2 campak tu masih ada cuma dah kurang gatal je..kalaulah kat sini ada daun setawar....

lady lavender,
oooh ye ke..hbs tu sapu apa?kesian tgk tergaru2 xleh tido sbb kt sini tgh summer, agaknya kalau winter, mungkin xsegatal tu..

hamim said...

salam

mohon pautkan blog saya ni ke blog encik ya

terima kasih
hamim

http://www.rakkayu.blogspot.com

armouris said...

info tentang demam campak di SIHAT SELALU - Demam Campak Berjangkit

hnyhar said...

hamim,
salam..terima kasih berkunjung ke baytulkifli..ok, akan dipautkan.

armouris,
terima kasih atas info yg diberi. saya dah pun mengunjungi blog anda td..memang sungguh memberi manfaat.TERIMA KASIH!

**mohon link ke blog saya boleh?