Tuesday, 9 September 2008

Gerrrraaaam...

Kenapa kita pakai kaler merah? Huh..sebab hari ni kita geram sangat dengan UHND (University Hospital of North Durham). Alkisahnya, hari ni, kita ada antenatal check dgn doktor kul 3.20 pm. Seawal jam 3 pm kami dh sampai kat depan meja reception tu..datang awal sbb takut terkena macam dua minggu lepas..lamaaa menunggu turn masuk.

Tapi, kali ini lagi teruk dari dua minggu sebelumnya. Punyalah ramai orang yg dtg selepas kita daftar masuk..tetiba je kita orang paling last yg masuk jumpe doktor..Bayangkanlah..time tu kira2 10 minit sebelum kul 5 pm. Kita teramatlah bengangya..apalah salahku..datang awal sgt dah..apesal turn plg last..kalo camtu gayanya kenapa xletak je timing tu dkt2 kul 5? Kan ke xnyusahkan orang..

Kita gerrraaam sangat2 tau..abang & anak2 dah mula boring sbb lama benar menunggunya..dahla bulan pose. Bila dah tgk budak 2 org tu mula merengek2..abang pun turun ke bawah bawak diorg makan aiskrim & jalan2. Huu..kadang tu rasa mcm depa ni double standard lak..iyelah, kita sorang je yg pakai tudung kat situ..bencinyer..

Dah tu pulak dapat doktor keling..kat Malaysia dulu pun dh dpt doktor keling..dtg UK pun dapat jenis yg samaa..huu..alahan betul dgn depa nih. Tengok patient macamlah kita ni ada serious problem..ches..


Begitulah ceriteranya appointment hari ni..tadarrus dgn anak2 Bowburn pun terpaksa ditangguhkan hari ni..sebab kul 5 lebih masih kat sanaa..balik rumah penat yg amat sbb terlalu lama duduk atas kerusi..dan jalan kaki jauuh..
Cobaaaaann...

3 comments:

Miim said...

sabo2 ye kak...
sy rasa tggu lama tue psl ikut q dlm appoinment list la kot..
sy pulak byk kali dpt, wlpun org lain dh penuh menunggu, nama sy pulak yg kuar dulu...nasib2 jgk kot

4z dan Ina said...

sabar, kak nani.. kesian.. tak efisien macam kat mesia juga ler...

hnyhar said...

miim,

hubby akak pon berpendapat mcm tu jgk..may b sbb kita book dgn doc tu. ada 3 doc je hr tu..

tensionlaa..lama nungguu..pnt, asyik duduk jer. sabo je la.

ina,

masa tu mata dah merah berkaca2 dah..terpaksa fikirkan bende2 yg happy utk overcome that feeling. takut BP naik lak..