Tuesday, 16 September 2008

Ameen's 1st Day @ Reception Class

Hari ini adalah hari pertama Ameen ke Reception Class di Bowburn Infant & Nursery School. Jam 9.40 pagi kami berjalan menuju ke sekolah tu yg terletak hanya beberapa langkah sahaja drpd rumah kami. Oleh kerana hari ni first day Ameen, dia masuk pukul 9.45 pagi dan balik pukul 1.30 tghari. Esok kena masuk jam 9.00 pagi tapi untuk 2 minggu pertama ni, Ameen balik pukul 1.30 tghri. Waktu biasa, Ameen bersekolah jam 9.00 pg - 3.00 ptg.

Ameen bawa bekal roti sapu choc spread 2 keping, epal sebiji & jus oren dalam lunch bag. Dia nampak happy je pagi tadi, jd tiada masalah untuk kejutkan dia bangun dr tidur sbb sudah seminggu aku remind dia ttg new school.

Tetiba je aku rasa sedih semacam mengenangkan anak aku ni akan masuk sekolah hari ni. Tak tahulah pasal apa..ntahlah..rasa macam dia belum bersedia lg untuk ke sekolah dlm usia sekarang. Kalau kat Malaysia masih di nursery tgh main2 lagi. Tapi, kat UK ni lain sikit..umur 4 thn dah masuk reception class..udah ler dia sorang je Melayu dlm kls dia. Aku harap dia pandailah bergaul dgn anak2 mat salleh tu..kang nanti baru improved sikit english dia. Cikgu dia cakap Ameen ok tadi..legaa aku..

Haa..kat bawah ni foto kami masa kat school td..sebenarnya dilarang amik gmbr dlm school compound..tp kami buat2 xtahu jer..hik2..belasah jer..


Abang & Iffah di hadapan bangunan sekolah Ameen.
Saya pun nak posing jugaa..
Tempat sangkut jaket budak2..
Kat pintu masuk sekolah..gelap sikitlah..aku snap je sbb takut diorg nampak.
Kami nak balik dah ni...tengoklah Iffah pun bergaya dengan beg Ratatouille dia..dia sangat bersemangat nak masuk sekolah jugaa..pagi2 lagi dia dah bangun nak bersiap..
Semoga anak2ku membesar menjadi anak yang baik, soleh/ah dan berjaya seperti ayah & ibunya..Amiiin..






5 comments:

Beautiful Life said...

Kak Nani...baguslah anank akak masuk sekolah awal...cepat la pandai belajar and socialize. Nanti balik Malaysia dah advance dah heheh

Hanif's Family said...

guna N95 ke ni?

Hanif's Family said...

guna N95 ke ni?

hnyhar said...

nuwal,

hopefully dia cepat socialize dgn rakan2 omputih yg lain di smpg improve english vocab dia.

hnyhar said...

hanif,

mana ada guna n95..mr samsung daaa..