Tuesday, 19 April 2011

Tokcik & Opahcik

TAHNIAH

diucapkan buat;

SITI RAIHANA MOHD. FADZIL & SUAMI

PAK NGAH & MAK NGAH

APAK & MAK

kerana dengan kehadiran si kecil IRFAN, sekelip mata title semua berubah.

Kami di sini mendoakan semoga Kak Long & baby baru sihat walafiat sentiasa.


SELAMAT BERPANTANG.


**********

Maka, dengan itu juga, gelaran kami berdua turut berubah...sekarang kami dah jadi atuk dan opah...huhuuu.

7 comments:

Zaitun said...

Salam hnyhar

Muda2 lagi dah jadi opah.Kak Zai teringin sangat nak ada cucu tapi masih belum dapat.

hnyhar said...

salam kak zai,

ahhaa..itulah dunia. tak sangka dah dpt gelaran tu di usia 30-an..heheh. kesian anak sy yg umur 2 thn setengah tu dah jadi makcik.. :P

sabar kak zai...insyaAllah dpt juga nnti..cepat lambat je.

MY HEART said...

Tahniah juga buat akak yang sudah bertukar status heheheh....


Meh la jalan2 Rome meh sempena cuti easter nie.. meh la.. saya tunggu kedatangan akak ok...

ishamizu said...

hehe ye ke? Tahniah KNani n family..muda2 dh jd atuk n opah..cun lg. hehe..

hnyhar said...

my heart,
rome..? oh mungkin di lain kali pula ke sana...tggl kat rome ke skrg nih..

izu,
cun apanya izu dah tua pun kami ni..tp xsedar2 dirii lg..hihi

Iffah Nabiha Ahmad Jailani said...

salam :) tak faham lah. opah tu sebenarnya maksud dia ape? bukan ke atuk/nenek ke? o.O

hnyhar said...

salam iffah,
sebenarnya gelaran OPAH tu hanya utk mereka yg berasal dr Perak saja. oleh krn uncle zul berasal dr perak, dan cucu baru tu pun dr keluarga perak, maka, secara rasminya, kami berdua jadi atuk dan opahla..

jika di Kelantan, lagi banyak gelarannya..ada yg panggil tok mek, tok ma, nenek, tok, mok, tok wan, macam2 :)